Нови данни за нара

Сокът от нар и екстракта от нар вече имат важна роля в нормализиране на повишеното кръвно налягане и в превантивните мерки срещу възникването на рак на гърдата, на белите дробове и на простатата.

Археологически нарът е един от първите плодове, култивирани в света. Известно , че пътят на тяхната селекция от дивите плодове е започнал някъде в района между Турция и Ирак, а после се е разпространил по целия Близък изток още в доисторическите времена. Нарът заема значимо място в ранните религиозни и медицински текстове. Даже някои религиозни богослови от античността са приемали, че тъкмо нарът е фигурирал в историята за Адам и Ева, а не ябълката.

Съвременната наука показва, че наистина наровите зърна имат благотворно действие. Изясни се научно, че нарът съдържа тъй наречените полифеноли, явяващи се силни антиоксиданти, със сила на действието три пъти повече от червеното вино или зеления чай. Този притежаван ефект на химическите му вещества е в състояние на осигури суперзащита на организма срещу сърдечно- съдовите и онкологичните заболявания.

Резултатите от досегашните изследвания са прелюбопитни. Повечето от тях са извършени и направени в Израел.
Михаел Авирам и неговата група от Хайфа публикува редица статии, доказващи различните параметри в понижението на сърдечно- съдовите заболявания.

Друг израелски изследовател- доктор Ефраим Ланский –се концентрира върху противораковите свойства на нара.
Той установи, че нарът съдържа много голямо количество елагова киселина и в това отношение значително превъзхожда такива нейни притежатели като боровинката и малината. Нарът съдържа и други химически вещества и полифеноли, които блокират производството на естрогените, отговорни за възникване на рака на гърдата.

Според доктор Ланский, натуралният пресен сок от нар е малко ефективен, докато ферментиралият многократно увеличава противораковите свойства.

Доктор Ланский организатор на производството и продажбата на екстракта под името Cardiogranate. Кардиогранатът представлява смес от концентриран фермент на наровият сок, воден екстракт от обвивката на нарове, винаги отгледани по органически /екологични/ методи, концентриран пресен наров сок и мед. Екстрактът е направен така, че да осигурява дневната норма от тези важни антиканцерогени в доза само от 2 чаени лъжички.

/Статията е превод от израелския сайт „Алтермедицин” -виж линк „Важни сайтове”/

Прочетете още

„Срамежливата“ тема Един от видовете рак,който твърде много „подмладява“, е ракът на дебелото черво.Заедно с рака на белите дробове,в момента това са видовете злокачественост,които все повече навлизат в младата и даже младежката…
„Троянски кон“ убива 6 вида рак Троянският кон е античен символ.Той е описан подробно в „Илиада“ на Омир-сам по себе си е една хитра идея на Одисей как да бъдат победени троянците…С измамна маневра,гръцките кораби показали…
ТРЕВОГА – СРИНАТИ ЛЕВКОЦИТИ! Физическото състояние,когато левкоцитите в кръвта на човека са под минимума,винаги предизвиква страх и безпокойство.Това състояние се нарича левкопения и означава ненормално ниска концентрация на белите кръвни телца/левкоцитите/ в кръвта на…
ДИЕТА ПО ВРЕМЕ НА ХИМИОТЕРАПИЯ и след това… Обикновено думата „химиотерапия“ плаши. Тя е съществена част от онкологичното лечение и може би най-агресивната част. Важното обаче е,че тя и досега е незаменима-в света няма създадена нито една лечебна…