Вълшебни пчели, вълшебен мед

 Чували ли сте за пчели, които работят по точно определена човешка поръчка и произвеждат точно определени видове мед?

Само като си представи човек пчелния рой,с неговото непонятно постоянно трудолюбие, това изглежда невъзможно. И все пак на света съществува такъв специален мед, който е създаден от пчелите по заповед на екип учени.А те са предвидили, преценили и поръчали на не един и два пчелни роя какво точно е необходимо на онкоболния човек, намиращ се в в тежко здравословно състояние, особено в периода преди и след химиотерапия и лъчелечение.

Невъзможното е започнало още преди 30 години, с една идея на доктор Александър Юриевич Горошит, живеещ тогава в СССР – пчелите да се отглеждат при такъв режим, който ще им позволи да произвеждат различен от обичайния мед, с многократно по-силни лечебни качества и пряко насочен за лечението на определени заболявания. Основно неговата научна работа е насочена към изпитания и комбинации, чрез които може да се намери такъв начин, че да се получа непознатият до този момент лечебен продукт,наречен медицински мед, не произвеждан дотогава в човешката практика..Той създава цялостна система, в която пчелите буквално „получават задача” да се хранят с точно определена храна, след която тяхното тяло е в състояние да предава на меда точно определени лечебни качества. Малко по-късно ,през 80-те години, д-р Горошит заминава на специализация по микробиология и биохимия в Израел и там продължава да работи по своята идея- пчелите да се заставят да се хранят с точно определени нектари и растения,за да се получи медицински мед,изпълняващ точно определени лечебни цели. От доста време издирвам пълната научна биография на д-р Горошит, но за втората половина на научната му дейност се натъкнах само на такъв род откъслеци: „ в памет на д-р Горошит”, „продължители на д-р Горошит”. Знам, че след специализацията е подал молба до главния учен на Министерството на промишлеността и търговията за разрешение на проект „Разработка на видовете мед ЕКСПРЕС с предварително зададени показатели”

Продължители на д-р Горошит се оказват група негови последователи, които през 1993 година създават малко предприятие с инициалите Ц УФ. Производствена база стават технологичните оранжерии на израелския град Кирят-Шимон. Първите количества експериментални видове мед са в няколко насоки- едни от тях съдържат антибиотични свойства, други са насочени към борбата с рака. Всеки вид бил съответен на видовете растения и екстракти, с които накарали пчелите да се хранят.

Така се съхранили не само природните продукти от растенията, но се и прибавили специфичните силни страни на самите пчели- с техните микроелементи, ферменти и специфични белтъчини.

Обикновеният мед е пчелен продукт, който се познава от човека вече хилядолетия. Някъде в енциклопедиите бях прочела, че пчелният мед е една от първите цивилизовани човешки храни.

Необикновеният, тоест медицинският мед, е получен чрез активната намеса на самия човек,чрез специална селекция на растенията, от които пчелите вземат пчелен прашец .В добавка им се прибавят и специални екстракти и настойки, приготвени от цели „съзвездия”на прочути с антираковите си свойства растения. В процеса на пчелната преработка се образува специални химични връзки между елементите от тези растения с меда на пчелата и по този начин го насищат с различни лечебни съставки. Ето само три растения в този букет за пчелна храна: сибирски женшен, ехинациея ,котешки нокът /вариант Ункария томентоза./…

А освен тях- и натурални съставки, включващи желязо, протеини, витамини…

Специално за онкоболните са създадени следните видове медицински мед:

  • вариант „Chemо support”,предназначен за приемане преди химиотерапия или лъчелечение;
  • вариант „Immune Support”,предназначен за приемане веднага след химиотерапия и лъчелечение и за поддръжка при силно нарушено физическо състояние

Всеки от тях има своите специални цели -на първо място да засили многократно имунната система на онкоболния човек, да облекчи в значителна степен страничните тежки ефекти на всяка от тези терапии. Много добър е ефекта в поддържането на всеки човек, който се бори със злокачествено образуване в себе си. Направи ми мпечатление един от показателите в клиничните изследвания- медицинският мед помага да се заличи често срещаната анемия на онкопациентите и в кратък срок да я надмогне до 68 процента….

Свойствата на невероятният продукт „Лайф мел” са доказани чрез многогодишни клинични изследвания ,проведени опд ръководството на проф.Джемал Зидан,директор на онкологичния център Рамбам,с участието и на други известни израелски онкосветила.Резултатите са публикувани в престижното медицинско издание на САЩ”Медицинска онкология”. Самите продукти са патентовани в Израел .

Какво е прякото им въздействие и защо вече ги приемат като ново поколение храни за онкоболни? Ето какви са главните изводи от клиничните изследвания:

  • стимулира левкопоезата;
  • стимулира еритропоезата;
  • увеличава количеството на хемоглобина;
  • подобрява цялостното общо състояние на пациента

А сега погледнете с какво се хранят тези вълшебни пчели и какво събират в помощ на онкопациентите:

  • сибирски женшен;
  • ехинацея;
  • котешки нокът /Ункария томентоза/;

Освен това и екстракти от:

глухарче, фикус, боровинка, червена детелина, бяла черница, цикория, листа от цвекло, дивесил, черно френско грозде /касис/, лимонена трева, календула, коприва, овесени листа.

Подобрението на кръвта и на цялото общо състояние обикновено започва между 5-10 ден.

И накрая нещо, което няма да е твърде приятно за четене- този вълшебен мед се продава само в бурканчета от по 120 грама, като някои от най-добрите му разновидности достигат до 90-100 долара за бройка /изчислих, че един такъв грам струва почти 1 лев/.Но със сигурност ще знаете, че е изключителен продукт.

Прочетете още

„Срамежливата“ тема Един от видовете рак,който твърде много „подмладява“, е ракът на дебелото черво.Заедно с рака на белите дробове,в момента това са видовете злокачественост,които все повече навлизат в младата и даже младежката…
„Троянски кон“ убива 6 вида рак Троянският кон е античен символ.Той е описан подробно в „Илиада“ на Омир-сам по себе си е една хитра идея на Одисей как да бъдат победени троянците…С измамна маневра,гръцките кораби показали…
ТРЕВОГА – СРИНАТИ ЛЕВКОЦИТИ! Физическото състояние,когато левкоцитите в кръвта на човека са под минимума,винаги предизвиква страх и безпокойство.Това състояние се нарича левкопения и означава ненормално ниска концентрация на белите кръвни телца/левкоцитите/ в кръвта на…
ДИЕТА ПО ВРЕМЕ НА ХИМИОТЕРАПИЯ и след това… Обикновено думата „химиотерапия“ плаши. Тя е съществена част от онкологичното лечение и може би най-агресивната част. Важното обаче е,че тя и досега е незаменима-в света няма създадена нито една лечебна…