Илияна Матова

Психолог

Водена съм от интереса ми към науката, която се случва вътре в нас, под формата на процесите и закономерностите, които регулират тялото, ума и емоциите ни през всеки един миг от живота ни. Така, започвайки от естествените науки, се насочих към грижата за здравето и завърших нутриционистика и психология, а в момента съм специализант по психотерапия. Припокриващите се области между психологията и храненето са големи. Те се намират в областта, която изследва връзката между нашите ежедневни навици на хранене, прием на хранителни вещества и модели на живот, заедно с нашето настроение, поведение и психично здраве. Балансът между микроелементите и макроелементите, който е в основата на биохимичните и физиологичните, непрекъснати процеси в организма ни, оказва силно влияние върху нашата психика и процесите, които протичат там. Така колкото повече опознаваме себе си, толкова повече разбираме как нашите навици, емоции, начин на живот и поведение оказват влияние върху живота ни, и тогава можем с разбиране и лекота всеки ден да правим по-добрите избори и да се радваме на живота си.

Магистърската ми степен е в специалност Приложната Психология, а следдипломните ми обучения са Медицинска психология и Еволюционна Психология и Психиатрия. Както и преминах обучение по Холистично Хранене и имам диплома от канадския колеж Canadian School of Natural Nutrition.

В момента специализирам в психотерапевтична модалност Логотерапия и Екзистенциален анализ, терапията, центрирана около търсенето и намирането на смисъл в живота ни. Волята за смисъл е основната мотивация за живот, където ние сме тяло и ум, а сърцевината е нашата душа.

Освен това съм преминала допълнителни обучения и съм сертифицирана в областите Справяне с травми и кризисни ситуации, Пристъпи на паника, Екзистенциални перспективи, Наука за храненето, Човекът и храненето.

Моята мисия е да споделя с другите това, което съм научила в Университета на живота и да им предоставя ресурсите, които да им съдействат в процеса на развитие и достигане на един по-продуктивен и пълноценен живот.

Пожелавам ви да бъдете винаги здраво свързани с източниците на здраве, сила и хармония и да ги живеете във всеки един ден.

Следдипломна квалификация и специализации:

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПЛОВДИВ | КЛИНИЧНА ПСИХОПАТОЛОГИЯ

2021 – 2021

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПЛОВДИВ | МЕДИЦИНСКА ПСИХОЛОГИЯ

2021 – 2021

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПЛОВДИВ | ЕВОЛЮЦИОННА ПСИХОЛОГИЯ И ПСИХИАТРИЯ

2020 – 2021

EALP | ЕКЗИСТЕНЦИАЛНА ТЕРАПИЯ, ЛОГОТЕРАПИЯ И ЕКЗИСТЕНЦИАЛЕН АНАЛИЗ

2020-2022

Образование:

ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ | ПРИЛОЖНА ПСИХОЛОГИЯ – МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН

2019 – 2021

CANADIAN SCHOOL OF NATURAL NUTRITION | ХОЛИСТИЧНО ХРАНЕНЕ – СЕРТИФИЦИРАНА ДИПЛОМА

2018 – 2020

МГУ СОФИЯ „СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ“ | БИОТЕХНОЛОГИИ – МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН

2012 – 2014

Членство:

  • от 2019 г.– Член на Българската Асоциация по Диететика и Хранене
  • от 2019 г. – Асоц. Член на Дружество на Психолозите в България
  • от 2021 г. – Член на CSNNAA Canada Nutrition Association
  • от 2021 г – Член на Сдружение на Нутриционистите в България

0877995737

iliyanamatova@gmail.com

minddor.com