Отново за ваксината на Уйлям Коули

От броени дни в център „Неогенезис” звънят или идват хора,които молят да ги снабдим с ваксината на д-р Уйлям Коули.Причината за подновяването на тази тема е  телевизионна изява на български лекар,който преди няколко години ,когато   фондация „Неогенезис” направи опит да внесе като дарение определено количество от тази ваксина,произвеждана от канадската компания  Mbvaх изрази желание да я прилага на онкопациенти.

Опитът завърши с пълен крах, а основната причина за отказ е в същия този лекар.

Накратко поред: през 2007 година Нели Стефанова,тогава като дъщеря на онкоболна майка, в невероятните усилия да спаси  близкия си човек, откри и  проучи  канадското производство на ваксината на д-р Коули. После едновременно предостави информацията и на фондацията, и на д-р Христо Дамянов, съсобственик и  управител на т.н. Център по интегративна медицина. Получихме  всички  информационни документи от   канадската компания, моя милост от името на фондацията  декларира,че цялата пратка от ваксината ,която ще бъде донесена в София от представител на компанията, ще бъде  само и единствено за тъй нареченото състрадателно лечение на онкопациенти от 3 и 4 стадий, с изчерпани възможности от страна на класическата медицина,че д-р Христо Дамянов поема  приложението и в собствената си клиника….. Усилията ни продължиха половин година-  ангажирах включително и народния представител проф.Станислав Станилов да отправи официално запитване до тогавашния министър на здравеопазването проф.Радослав Гайдарски. И сега в старите интернетсъобщения може да се прочете предположението на проф.Гайдарски, че фондацията очевидно се мъчи да печели някакви големи пари от тази тема.Предположението си остана да виси, а проф.Гайдарски си отиде от министерския пост,след разкрития за неговата неправилна здравна  политика  и особените старания към личната му клиника във Видин.Но това е отделен въпрос.

Главното е, че остана без никакво покритие изискването да има компетентен лекарски екип,познаващ добре ваксината и знаещ правилата по предоставянето и.

Тук ще включа официалния отговор на МЗ, в което всички,които се интересувате от тази ваксина и сте се подвели от некоректното подновяване на темата,за да прецените колко сериозни са били основанията на министерството  да откаже разрешението за вноса и и колко недомислено е да се предприема отново такъв опит: /четете тук/:

 
(щракни тук за да видиш изображението в цял размер)

Ако Ви е било трудно да разчетете този официален отговор на МЗ, ще се концентриам само върху двата основни мотиви:

1.Цитирам:”Специалностите на лекарите ,регистрирани в Медицински ценвтър „Интегративна медицина” не отговарят на изискванията  за провеждане на лекарствено лечение при онкологични заболявания”]

2.Има законов ред,определен с Наредба №2 от 10.01.2001 за условията и реда за лечение с неразрешени за употреба в РБългария лекарствени продукти….които се предписват с протокол, издаден от комисия от трима лекари-специалисти в профила на заболяването / подчертаването на тези няколко думи е в оригиналния отговор!!/

Ето главната причина за провала по докарването на ваксината на Коули-в България няма компетентен лекарски екип/задължителен е!/,готов да издържи проверка на комисия от МЗ и да прилага успешно  състрадателното лечение на  тази ваксина,в самия център на въпросния д-р Дамянов няма такива специалисти;изрично му е подчертано условието за компетентно мнение от тримата лекари-специалисти по профила на заболяването-защото д-р Дамянов не е нито онколог,нито химиотерапевт!
Има още един отговор до д-р Дамянов,подписан от тогавашния зам.-министър Матей Матеев и той започва с тази констатация:”Вие добре знаете,че нямате право да лекувате онкопациенти…” В близки дни ще „кача” и него.

Всеки опит,подобен на този преди няколко години и възкресяването му в последната седмица, е нечестно и грубо подвеждане на онкопациентите-чистата сметка е,че като я няма ваксината на Коули,Вие ще предпочетете  другото, уж ефикасно заменяне на  класическата химиотерапия с нещо друго в частната клиника..Съдбата на една дълга поредица онкоболни /между тях невероятната Слава от Плевен, после майката на поппевеца Крум, двете прекрасни момичета от Гълъбово и Червен бряг и много други,които преминаха през инсулин-потенцирана терапия и  бързо си отидоха от света,тежката битка,която води в момента г-жа Христова в реанимацията на ВМА,след  като  тотално рухна след единствена такава процедура,ме задължават да не приемам спокойно новия опит за привличане на безрезеровно вярващите отчаяни онкопациенти. И  се надявам,че в недалечно време ще научите  продължението на възобновения опит  за съдбоносна злоупотреба с надеждата на хората в крайните стадии на онкологичните заболявания..

И накрая-от 4 дни преговарям отново с професор Леонид Баженов от Ташкент.
Според признанията на самите канадски производители на ваксината, а и според  цялата им документация, най-съществени  доказателства за полезност на ваксината  и познания има тъкмо проф.Баженов.Ще направя всичко възможно да преценим  с него възможностите в българско медицинско учреждение в недалечно време компетентно и отговорно да се прилага ваксината на Коули-но само при спазване на закона.И юридическия, и човешкия.

Преди 4 години,когато го потърсих за компетентен съвет и разменихме много писма,едно от тях съдържаше в най-лаконичен вид 26 съвети-указания.Главният- никога да не се пристъпва към поставяне на ваксината,ако пациента не е предварително  и специално подготвен.И непременно да се преценя  кой пациент е подходящ за прилагане на ваксината-тя  не бива да се прилага подред и тотално  на всеки онкопациент,защото е приложима върху много малък процент хора. При силно изтощени  организми,при силно отслабване на тялото,тя ще е 100-% смъртоносна.Също като тъй наречената инсулин-потенцирана терапия.

И само още едно допълнение-в момента два научноизследователски екипи с много задълбочени изследвания и клинични изпитания  правят нов вариант на хипертермията/част от нея е и ваксината на Коули!/А основното, вече наистина доказано – да, раковите клетки тотално умират при висока температура,но това става само  при 54 градуса!!!!

Няма човешко създание на земята,което да  я понесе-затова сега се търсят нови възможности… Препоръчвам Ви да се доверите на компетентните онкоизследователи!

Завършвам с последното изречение от материала”Лекари,лечители или търговци на смърт”,който престоя повече от година и половина в нашия сайт и в който визирах и причинителя на новата истерия около ваксината  на Коули: има хора,на които особено много им трябвате не Вие , а сребърниците ,които могат да спечелят от Вас!

Моля, не им подарявайте с лека ръка живота си!
Елена Банова – Председател на фондация „Неогенезис”