В Украйна- ветеринар и кравешка ваксина спасяват от рак

От половин година в Украйна често се споменава и дискутира както името академик Анатолий Завирюха, киевски професор-ветеринар,така и неговата ваксина „Лейкозав”.В определени моменти медийния интерес, като става и у нас,преминава границата на аналитичността и се прехвърля в почти истерийни коментари-както „за”,така и против”.Моят личен коментар ще го напиша накрая, а сега превеждам два материала-от прочутия руски сайт /”Life. Ru”/ и от украинското издание „Газета”/”Вестникът”/.

І.
Академик Анатолий Завирюха е изнамерил уникална ваксина, защитаваща кравите от левкоза,но се оказва, че това изобретение е способно да помогне и на хората. Ветеринарят бил потресен, когато лекарството спасило умиращата от рак майка на негов приятел.

– Майката на моя колега заболя от рак на панкреаса- разказва завеждащият лабораторията на Института по ветеринарна медицина, академикът от Украинската аграрна академия на науките Анатолий Завирюха.-Лекарите в клиниката казаха на сина:”Прибери си я вкъщи,дните и са преброени…”.Когато видях неговото отчаяние, го посъветвах:”Вземи, пробвай тази ваксина, тя премахва раковите клетки у животните. Може пък да помогне…”.Той приложи ваксината, рискува-нямаше какво повече да се губи.Случи се чудо:майка му оздравя и преживя още пет години…”

Вирусът

Във ветеринарната наука Завирюха е известен-благодарение на неговите лекарствени изобретения Украйна практически беше избавена от сибирската язва по животните,успешно лекува и левкозата у кравите.Ефективността на ваксината му против левкоза по животните е потвърдена с патент.

– Отначало „изнесох” ваксината против левкоза върху кравите-тя е много ефективна при тях, не дава никакви странични ефекти, напротив, създава им добър имунитет срещу това заболяване.Но ето какво ми беше странно:при животните ние можем да покажем рака в ранен стадий на заболяването, а при хората-не можем.Защо? Работят огромни научно-изследователски колективи, все изследват природата на рака…Казвам отвреме-навреме:”Добри хора, в системата на Минздравето /Министерството на здравеопазването-б.м./ институтите са повече и от покривите, но и досега нямате разработен метод за ранна диагностика на рака. А в това време ние, ветеринарите, отдавна използваме такъв ефективен метод.”

Ние, ветеринарите ,отдавна „улавяме” животните, у които започва левкоза- ракът на кръвта. Академик Завирюха не се съмнява:”Ракът се предизвиква от вирус!”.Но повечето онколози продължават да твърдят:”Ракът има полиетилогическа първопричина!”.

„А аз им отговарям:”Какво се правите на глупаци! Американци вече получиха Нобелова награда за изследване на вирусната природа на рака, а вие дърдорите поне петдесет теории за възникването на рака!”.Природата на рака е вирусна,тук,както се ксазва, вече съмнение няма.А хората от безизходица, защото официалната медицина се отказва от тях, започнаха да използват животинската ваксина върху себе си.И има прекрасни резултати.

Лекарството

Слухът за ваксината-чудо се разпространява с бърза скорост в Украйна. След първата излекувана от рак към Института по ветеринарна медицина и по-точно към д-р Завирюха тръгват десетки хора. Бледни,измъчени от адски болки, загубили надежда за изцеление, но страстно мечтаещи това да стане макар и само за един спокоен ден, за седмица,за месец..Академик Завирюха помага на много хора.

– Разбира се, моята ваксина не е панацея.Тя не може да помогне винаги и на всеки. Но много хора, които дойдоха и идват в четвърти, а даже и в предсмъртен стадий, когато метастазите вече са се разрастнали,тя помага..Ето 49-годишния Василий Иванович от Подмосковието.Той вече е бил неподвижен и всички лекари буквално са махвали с ръка-няма как,ще умре всеки момент..Неговият баща живее в Украйна,в Черкасска област.Дойде при мен,взе ваксината,занесе при сина си.И тъкмо синът дойде с колата си в Киев при мен след 3 месеца.А диагнозата му беше такава: рак на левия бъбрек,втори стадий,метастази в белия дроб.Сега той е практически здрав,няма оплаквания,метастазите изчезнаха,кървавите храчки спряха,човекът се чувства нормално.”

Резултатите

Както академикът казва,шанс за оцеляване имат всички болни от рак.Но у някои този шанс е по-голям, у други-съвсем малък.Това зависи от състоянието на имунната система.И разбира се, от голямо значение е какъв вид рак е,какво е поразено от рака и от метастазите.

От ваксината ракът на простатата, ракът на мозъка, ракът на белите дробове се лекуват много добре. А при рак на стомаха, рак на червата, особено ракът на яйчниците при жените-там успехът е променлив. При фибромиома и мастопатия при жените успехът е стопроцентов.

Официалната медицина вече се интересува от поразителните резултати на академик Завирюха.

– Министреството на здрар веопазването ми даде задача за клинични изпитания-казва изобретателят-Отбрах трийсет онкоболни-пред мен са ето техните картони. Дубровин,Александър Владимирович,роден 1972 година в Хракво-рак на мозъка.Какво беше в началото-главоболие,световъртеж,епилептични пристъпи.Загубил зрение-очевидно туморът беше поразил зрителните нерви.Това беше на осми юли 2007 година. На 6 август го имунизирах с ваксината. Болките спряха, изчезна световъртежът, възстанови се зрението…Ето Дисенко,Валерий Валисилиевич.50-годишен,Черкасска област.Рак на хранопровода,4 стадий, метастази в белите дробове.-това са данните от 11 октомври,2007 година. След имунизацията се чувства добре, шофира с автомобила си..И на другите също олекна. Ето,такава ми е статистиката..”

На 28 декември,2008 година се появи съобщение, че Министерството на здравеопазването на Украйна е дало разрешение за клинични изпитания на ваксината върху доброволци.

ІІ.
Част от текста в изданието „Газета” /”Вестникът”/ :
„Анатолий Завирюха е човек добродушен и прям.,с него се общува лесно.Докато бях в кабинета,телефонът не млъкна. Звъняха болни и родственици-молеха за ваксина. Професорът обясняваше на всички, че няма право да дава „Лейкозав” на хора, но в слушалката се чуваша настояване да подпишат каквато и да е разписка-гаранция.
Как действа „Лейкозав”?
За приготвянето на „Лейкозав” се взема кръв от болни от левкоза крави. Собствено,препаратът,претендиращ за световно откритие, в началото се е прилагал изключително върху крави. те също боледуват от рак на кръвта. Първата ампула „Лейкозав” е произведена през 1999 година.По думите на академика,резултатите са били много добри-след ваксината онкокравите са оздравявали напълно. А хората?……
….Курсът на лечение се състои от 9 ваксинирания-по същата схема, която е при другите ваксинации.По думите на професора, странични ефекти ваксината не дава….
Анатолий Иванович ми показва своя дневник, в който са записани всички, които са взели от него ваксина и динамиката на тяхното оздравяване.Фамилиите на тези, които са оздравели,са отбелязани със зелен маркер/професорът точно така ги нарича-„зелените”/, а тези,които са умрели-с червено.”Червените „ са по-малко……
……..Мнения на специалистите:
Сергей Шалимов,директор на Института по онкология на Академията на медицинските науки на Украйна,професор:
„Това е глупост.Само си помислете,ветеринар е намерил лекаство против рак. Има си онколози, които постоянно се занимават с разработка на нови препарати, техните изобретения преминават през изследвания. А „Лейкозав” никъде не е тестван и проверяван.”
Анатолий Ображей,директор на ниститута по ветеринарна медицина на УААН,член-кореспондент на УААН:
-Всички онкоболни,които са ваксинирани с „Лейкозав” вече не са живи.Всеки път крясъците около препарата завършват с това, че под прозорците на нашия институт стоят стотици болни хора и чакат манна небесна.Но препаратът не трябва да се прилага на хора,неговото действие на човешкия организъм даже не е проверявано.Съгласно заповед на Департамента по ветеринарна медицина на Министерството на агрополитиката, в течение на две години се провеждаха изследвания на действието на „Лейкозав” върху едрия рогат добитък. Това, че препаратът е излекувал животните от левкоза, не се потвърди.Препаратът не премина през животинските изпитания, което се потвърди от специална комисия на Минагрополитиката, състояща се от 10 члена-от тях 5 са академици.
Защо държавата крие от хората спасителната ваксина „Лейкозав”?
Това,че Минздравеопазването не обръща внимание на ваксината на ветеринаря Завирюха не е никаква случайност-това е странната политика на нашите чиновници. И „Газета” не за пръв път обръща внимание.Още миналата година,на 8 юли,написахме за това, че учени от Научно-изследователския институт по експериментална патология,онкология и радиобиология „Кривецки” също са произвели антиракова ваксина.Първите положителни резултати са били получени още преди 30 години.Експериментът с мишките е преминал буквално на „Ура!”.Минздравето на СССР е разрешил използването на ваксината за лечение на хора.Резултатите отново за били много добри.-преживяемостта на онкоболни,на които е правена ваксинация, се е увеличила на три пъти над прогнозната! Ваксината е безвредна.И какво? Отначало се оказало /след разпада на СССР/ ,че няма пари за масова разработка на препарата…И едва в края на 2003 година нашето Минздраве се „ ощедри” за сертификатът „За държавна регистрация”.
Но за болния,умиращ от рак,тази хартия е безполезна.Защо? За да му се направи спасителната ваксина,трябва още и лиценз за производство на препарата.Без такъв документ отличната ваксина си остава зад стените на института.А кой знае защо Минздравето не бърза да издаде такъв документ.Затова ваксиниране на този етап може да се направи само в института……
-За да започне серийно производство на нашата ваксина,е потребна държавна поръчка,но Министерството на здравеопазването не проявява към нас никакъв интерес-разказва директорът на медицинските науки Григорий Потебня, заместник-директор по научните работи на Института „Кривецки”.
Както се казва, без коментари…

ІІІ.
Допълнително уточнение:
Повече от половин година следя „сагите” за двете антиракови ваксини в Украйна. Разликата между тях и нашите,български краткотрайни шедьоври е ,че все пак има клинични дългогодишни изпитания, както е в и Института „Кривецки” или че отпреди един месец украинското Минздравеопазване е разрешило приложението на „Лейкозав” на доброволци-онкопациенти в напреднал стадий рак. Това все пак значи нещо.
Има още един обезпокоителен момент- академик Завирюха не коментира ремисионното състояние на онкопациентите, които е обозначил като „зелени”.Реално те остават на произвола на съдбата-без никаква онкодиетотерапия ,без поддържаща ремисия,без профилактика чрез антиракови качествени продукти.Тъкмо в такива случаи ракът се връща отново чрез рецидиви …
Затова търся преки контакти както с Института „Кривецки”,така и с академик Анатолий Завирюха и ще ги публикувам в сайта допълнително.ЕЛЕНА БАНОВА