Лекари, лечители или търговци на смърт…..

Лекари, лечители или търговци на смърт…..
В памет на
Сийка Данаилова от гр.Червен бряг,
Маргарита Маринова от гр Левски,
Бойка Джентиле от гр. Локарно….

Отчаяните хора търсят отчаяни пътища. Така е с всеки онкоболен, който чуе словосъчетанието „Напреднал стадий!” или „Нищо повече не може да се направи ”… После се оказва, че все пак има и пътечки, по които може да се тръгне в двубоя с рака.

Една такава пътечка е ваксината на Коули и още преди повече от година фондация ”Неогенезис” обяви, че е готова да получи дарение от канадския и производител MBvax Inc, предназначено за състрадателно лечение не няколко десетки български онкоболни в напреднал стадий рак. Под понятието „напреднал” се разбираше само последен, тоест, ставаше дума за опит за спасение на хора, на които класическата медицина вече е казала”Нищо не може да се направи.” Няма смисъл да Ви описвам през какви невъзможни обяснения преминах, за да получавам винаги отказ- от бившия министър Гайдарски, от неговите подчинени… Сега отново подновявам опита си ваксината на Коули да се прилага състрадателно и у нас..И се надявам, че с помощта на юристи от сдружението „Български адвокати за правата на човека”, в българското законодателство ще се появи и терминът „състрадателно приложение”,което да се допуска и у нас. Както е в Германия, Италия, Австрия, Франция, Ирландия ….
Но в следващите редове няма да става дума повече за тази ваксина, а за една особена категория лекари, които срещнах покрай търсенето на всички възможни законови пътища за нейното докарване и прилагане.

И така, един ден ,13 декември 2007 г.,в материала под заглавие „Коментар от Хайделберг” в линк „Новости” се появиха и писма, подписани от д-р Камен Данов. Писмата и сега стоят там, можете да ги прочетете в пълния вид, аз ще цитирам само онази част, която ме накара да търся и автора, и неговия патрон .
Ето тези откъси, с напълно нередактиран стил:
„Случайно попаднах на Вашия сайт и бях учуден, че толкова фактология от ваксината на Коули е известна на широката аудитория в България…В момента на пазара има няколко подходящи ваксини, които имат в себе си компоненти от тази ваксина на Коули и вече има макар и много беден опит в прилагането им. Аз самия имам няколко пациенти с колоректален карценом с метастази с такава терапия благодарение на това, че един от водещите имунолози в България доц.Манев от ВМА откликна на молбата да ми съдейства…Професор Шимон Славин ваксинира болни с антигени от собствения им карцином. Той скоро беше по покана на доц.Манев, дори имаше проект за изграждане на клиничен център подобно на неговия, но Гайдарски поиска да присвои идеята и да реализира не лоши печалби и предложението беше оттеглено.”

Във второто писмо от същата дата има следните знаменателни думи:

”Госпожо Банова,…ще Ви запозная с някои допълнителни факти, които са малко известни, поради това, че основните фигури предпочитат да не се тръби така прекалено, защото завистта може да попречи на работещите хора..”

От този ден за цели четири месеца напред д-р Данов пое активна коментарна дейност и в сайта, и в приема на пациенти .При толкова похвали и изписани компетентности /преди да открием, че са самопредлагане и самопохвала!/, беше логично и онкоболни, и техните близки да търсят тандема доц.Манев-доктор Камен Данов. Още повече, че и двамата имаха категорична позиция- те са най-добрите имунолози- познавачи на ваксината на Коули у нас, новатори са в имунотерапията и само те са в състояние да я прилагат.

Пишещата тези редове не направи изключение в доверието към тях. Не направи изключение и момичето, чиито снимки стояха от няколко месеца в този сайт с молба ”Помогнете- трагедия в български вариант”.Тя даже получи от тях почетното име „Първи пилотен проект”.Спрямо нея бяха направени изключителни усилия- и Сийка, и родителите и подписаха специален документ, наречен „Индивидуализирана схема за биологична терапия с информирано съгласие”.

Много индивидуален и много таен.

Толкова таен, че не биваше да го виждам и аз, въпреки, че заплащах прегледите и купувах част от записаните вътре препарати и продукти.
Многократно бяхме убеждавани, че копирането му от други лекари за други онкоболни може да доведе до смърт на човек, чиято имунотерапия трябва да е винаги различна от тази на Сийка… След поредните клинични изследвания чувахме какви изключителни са резултатите на момичето, какъв невиждан успех се постига с нея, докато…малко след свръхтежката и свръхосакатяваща операция/ ампутиране на целия крак ,включително и на една трета от таза / един от хирурзите не обяви, че положението на Сийка е все така тежко, както е било преди операцията, че резултатите и остават все така лоши, а метастазите още повече настъпват.
Заваляха обаждания и от други пациентки ,преминали през лечението на въпросния тандем. Всички те, като по строго изработен „тертип”, се оказаха подписали абсолютно същата „Индивидуализирана схема за биологична терапия с информирано съгласие”.,все така ,убеждавани, че подписват уникално лечение, единствено и неповторимо, разработено и предназначена само за тях. Случайна среща на две дъщери показа, че „уникалната индивидуална терапия” е еднаква при майките им, всяка с различен вид рак от другата. Разликата беше само в имената и датата, на която са подписвани листите за строга конфиденциалност и опазване на тайна..

Малко по-надолу ви показвам три от тях. Четете и се опитайте да откриете разликите- това ще ви бъде един малък ребус:

*файловеte са във формат PDF.
Както виждате, никоя от пациентките няма право да разгласява и да предоставя на друг болен информация за нея, защото” тя e индивидуална тъкмо за това, защото може да се окаже не само неефективна ,но и вредна за друг болен”.
Запомнете това лекарско признание – и си представете ужаса на тези, които са разбрали, че като под индиго им е прилагана терапия, създадена да се прилага „ан блок” за всеки, който попадне в тандема Манев-Данов.

Пациентка 3 се оказа „привилегирована”- само в нейната схема присъстват записани и „Трансфер фактор” , и „Имунофан”. И знаете ли защо?
Защото преди нейния преглед тези БАД /биоактивни добавки/ се появиха в нашия сайт. Прословутият тандем чисто и просто механично ги вписа, без да предвиди, че в критичен момент се наложи да търсим създателите им.

Запомнете и този вид лекарска тайнственост- всеки от тежко болните пациенти се подписва, че „се задължава да не предоставя схемата за индивидуална терапия на друг лекар”. Какво ли щеше да им се случи, ако бяха последвали това задължение да пазят тайната „Индивидуализирана схема за биологична терапия” ?

Какво все пак им се случи?

Пациентка 1 вече не е жива, пациентка 2 реши да не си прилага тази терапия и поне последните ми вести за нея са, че е в задоволително състояние, на пациентка 3 ще се наложи да се спра по-подробно, защото трябваше да търся много лекарски мнения, за да бъде спасена.
Но сега нека ви покажа няколко нагледни снимки от това много специално „индивидуализиране”. Предварително ви предупреждавам, че гледката може и да ви уплаши. Снимка номер едно ще ви покаже как изглеждат метастазите по тялото на пациентката един ден преди да се подложи на т.н. имунотерапия..Снимка 2 – какъв вид придобиват същите метастази в 17-ия ден на биологичната терапия на тандема Манев-Данов.. В момент, в който тялото наподобяваше огромна гангрена, лекуващите онколози на пациентка 3 решиха, че настъпват последните и дни. Няма да ви описвам как се търси спасение, как и къде проучвахме…В крайна сметка дойде ред на специална „операция” за получаване на „Имунофан” от Русия, телефонни консултации с лекар от лабораторията, където се създава този имуномодулатор.
снимка 1

снимка 1
снимка 2

снимка 2

Снимка 3 ще ви покаже промените, които настъпиха на 4 ден, след като пациентката започна да си прилага „Имунофан”. Но- обърнете внимание-след консултация с руските му създатели! Тъкмо от тях разбрахме, че „Имунофан” не бива да се смесва с други имуностимулатори, защото той, продуктът от ІV поколение, не търпи по-нисък клас от себеподобните лекарства….Тоест, вписването му в подобна имунотерапия е абсолютно безсмислено и непрофесионално.
снимка 3

снимка 3
Аналогично беше предупреждението от производителите -създатели на серията „Трансфер фактор”. При този имуностимулатор има още един съществен момент- освен че се прилага по самостоятелна схема с още 5 съпътстващи биопродукти, само 3 негови разновидности са разработени и клинично изпитвани за онкоболни.
Независима консултация с кожни лекари- и в България , и извън нея- ни изправи пред един и същи извод: Манев-Данов предписват в „един кюп” всички намиращи се в България имуностимулатори, като не вземат предвид, че някои от тях са в състояние да предизвикат засилено клетъчно деление тъкмо при злокачествените образувания и то особено при кожните метастази.

Лекарско незнание?
Престъпна небрежност?

Криминално използване на онкопациентите в напреднал стадий за някакви псевдонаучни цели? Както виждате, отговорите могат да бъда поне няколко.

Ще посоча още една нищожна наглед„особеност” на това лечение- за да ви предпишат такава „биологична терапия”, ще ви бъдат направени пълни клинични изследвания на стойност 396 лева. Така ще е всеки път, когато имунологът ви изпрати в „Цибалаб”.

Много добри лаборатории, изрично подчертавам това, аз самата ги предпочитам. Само дето най-скъпите изследвания, които са ви назначени от доц.Манев, са ви непотребни. На този факт ми обърнаха внимание хора от ръководството на лабораториите. Защо ще ги правите точно в такъв обем? Много просто- както всички лаборатории, така и „Цибалаб” заплаща определен процент на лекарите, назначили изследвания при тях. Колкото повече платите, толкова по значима ще е и комисионата на изпратилия ви лекар….Мизерничко, нали? Мога да ви покажа как изглеждат тези лабораторни поменици, пазя ги …..

А сега нека ви представя една изключителна преценка на д-р Камен Данов за негов колега, претендиращ, че лекува рак чрез „Варумин” /писмото е в електронната ни поща, имаме го и на хартиен носител!/:

Написано е заради моето отрицателното ми мнение за този препарат, препоръчван от доцентка, завеждаща една от националните ни химиотерапии и където пациентка 1 беше изпратено тъкмо от Манев-Данов.

Датата на писмото е 29 януари,2008 г. Дословно съм запазила стила и правописа:
„ Днес с доцент Манев ще се консултираме къде най-добре може да се направи чая/ „Варумин”-уточнението мое!/ в същите пропорции, ако се напише на билкова основа. Първоначалната справка показва, че срещу около 20 лева човек може да получи около 300-500 грама готов чай и ако се купи клей за още толкова оправяме два месеца време за 40 лева /ставаше въпрос, че с предписването на „Варумин” месечното лечение набъбваше с нови 800 лева!-уточнението в мое/. Още едно нещо-варумин официално съдържа натриев бензоат за консервант- крайно неподходящо е ползването на такива съединения за консерванти, това да не им е кисело зеле! И една молба- можете ли да ми намерите всичко известни препоръчани неща от д-р Михайлов на онкоболни…Щом изясним тези неща,ще обясним как Сийка да си направи сама варумин като допълнение,щом доцент Цекова държи..”

Моя реплика в сайта: ”Сърдечно благодаря. Най-после не съм сама срещу хората, които с такива дреболии „одират кожата” на семействата с онкоболни.”
Отговор на д-р Камен Данов:

”Последна информация: Справка днес в ИАЛ.Варумин има разрешително за добавка, не за лекарство. Съдържа пчелен клей и воден извлек:/чай/ от…..
/точно този пълен списък съм го публикувала във форума на сайта, със заглавието”Направете си сами „Варумин”!/
….Пчелният клей е полезен, изброените билки също, проблемът е в цената-една чаша чай струва около 400 лева. От билковия магазин за 100 лева няма да можете да изнесете количеството от изброените билки, което ще ви дадат.Смущаващото в сайта на варумин е, че твърдението на д-р Михайлов можел да определи дозата на т.н. лекарство е казано несериозно, още повече, че не можах на намеря в списъка на лекарския съюз лекар с име д-р Чавдар Михайлов да има съответната медицинска специалност!Моето мнение: болните да си купуват крей и билките за терапията!Д-р Данов”

Това е единствената преценка на д-р Камен Данов, зад която заставам категорично. Варуминът беше и първият конфликтен момент между мен и тандема-когато поток от онкопациенти бяха изпращани към въпросната доцентка, при пълното съзнание, че буквално ги „натикват” към пълнене и на други джобове. Няма да коментирам защо и как прекратих всякакъв контакт с този тандем, въпреки изпратените ми няколко варианти за споразумения -за да набирам средства за създаване на клиника/институт по имонулогия, за прилагане на същата тази „научност”, която ви показвам по-горе. Пазя тези проекти за споразумения и заради себе си- като моя „обица на ухото”. Там ,между другото,черно на бяло ми се предлагаше и възможност за 10-процентна комисиона при изпращане на повече пациенти за преглед и лечение.

Спирам се най-напред на тази лекарска модификация, защото Камен Данов все така „бушува” в други сайтове за онкоболни- подписан като „МД” ,”д-р” дава безценни си съвети и и приканва онкопациенти, а с имената „Иван”, „Иван 1”,”Петя” и пр. сипе оскърбления по адрес на „а бе тия лекарите..”.Само една от многото причини, заради които му забранихме достъп до нашия сайт.

Август месец ме сблъска с друг чудовищен вариант на българска псевдонаучност. Всичко започва с разговор между две жени. Едната е Ваня Бижева от Института за космически изследвания при БАН, другата е просто жената Таня. Първата казва, че професорът, при когото работи, лекува рак с нанодиамант, само че всичко се прави в голяма тайна и при пълна секретност. Втората казва, че има позната в напреднал стадий рак..Какво точно са си казали, не се знае, но разговорът и темата, която са обсъждали завърши с мъчителна смърт.

И така, един ден българката Бойка Джентиле, живееща в Локарно, чува по телефона суперпредложение- да се излекува бързо и окончателно от рак чрез нанодиамант, произведен от проф.Ставри Ставрев от Института по космически изследвания на БАН в София. Две седмици преди това Бойка е получила поздравление и радост от лекуващия я лекар д-р Педрацини: след три месеца напрегната борба, при пълно спазване на онкодиетата на д-р Герсон и биоактивните добавки на д-р Рат, от тялото и напълно са изчезнали костните метастази.

Какво ще направите, ако сте в нейното положение и точно в такъв щастлив момент чуете, че:

 • самия господин български професор се поддържа вече с години точно с този нанодиамант;
 • господин професорът вече е спасил детето на един български прокурор;
 • господин професорът вече спасил една жена в последен стадий рак,
 • господин професорът е направил научно откритие, с което смята, че е изпреварил американците.

Страхотно, нали?
Все същата Ваня Бижева, много близката на проф.Ставрев, организира вземането на нанодиаманта от ръцете му, изпращането му за Швейцария чрез друга пътуваща за там българка и после- масирана телефонна атака от България и убеждаване в чудото, което предстои / всеки момент очаквам разпечатките от стационарния и мобилния телефони на Бойка/.
Случайността ме направи свидетел на окончателното им убеждаване-един ден преди назначената химиотерапия Бойка Джентиле изпълни указанията на проф.Ставрев и отпи обяснената по телефона „чудодейна” доза от тежката, мазносива , разделена на два тежки пласта, течност. Не професор Ставрев, а аз станах по неволя свидетел на онова, което можа да сътвори неговия нанодиамант /ако изобщо е бил негово творение/..

Само за броени часове започна бурно нарастване на метастазите и невиждано клетъчно деление навсякъде, където можеха да се появят метастазни образувания.,При това- в съчетание с нечовешки болки. Което пък принуди лекарите да назначат и започнат да прилагат все по-големи дози морфин.
Чудовищно набъбна от метастазни образувания и другата гърда, на четвъртия ден нямаше орган на тялото, където скенерът да не показа метастазни образувания. Белите дробове само за няколко денонощия насъбраха първото голямо количество течност /асцит/…За всички беше ясно, че настъпва агонията. И въпреки необяснимото влошаване на пациентката им, лекарите от Локарно правиха всичко възможно, за да я спасяват и буквално до последни минути се бориха за нея..
За да им помогна, бързо се върнах в България. От ст.н.с.Стефан Чапкънов, главен секретар на Института по космически изследвания разбрах, че професор Ставрев е в отпуск/?!/.Настоятелните ми молби да бъде издирен,за да помогне на пациентката в Локарно и проф.Ставрев сам да разясни на тамошните лекари какво всъщност става с тялото на Бойка, завършиха с резултат- господин професорът ми позвъни и след това започна да звъни през няколко минути винаги с една определена любезност: нека да се опитам да разбера колко е важно това, което прави..Нека се видим, нека се разберем, той знае, че аз ще разбера най-добре за какво става дума..

На точните си въпроси, получих свръхточни отговори:

 • нанодиаманта е прилаган само на опитни плъхове;
 • нанодиаманта не е прилаган до този момент на човек;
 • той много съжалява, че се е поддал на увещанията на тези две жени/?!/ и ще направи всичко, което е възможно….

На въпроса ми как е допуснал и що за научна практика е първата му пациентка да е на хиляди километри разстояние от него и да няма представа от първото прилагане на нанодиаманта върху човек, професорът стеснително замълча в телефона…И отново с мек и притеснителен глас продължи да настоява, че ще прави всичко възможно…

И го направи!

Заедно с въпросната подчинена Ваня Бижева безпокоиха цяла седмица Бойка Джентиле ,но за да подпише и им прати декларация, че съвсем доброволно, сама, се е самолекувала с нанодиамант /намиращ се единствено в Института по космически изследвания на БАН в София!/.
Няколкодневното хленчене по телефона на господин професора завърши за него с хепиенд- на 1 септември във вестник „Монитор” се появи крещящото заглавие „Български учени борят рака с нанодиамант”,в което ставаше дума за чудото нанодиамант, за международен проект, за руски учени и техните доброволци-пациенти, и във всичко това умно беше вплетено на няколко места и името на проф.Ставри Ставрев от Института по космически изследвания на БАН,като част от този международен проект.

Почти герой! Почти откривател! Почти учен!И нито дума за негови български пациенти!

На 11 септември, в огромни болки , Бойка Джентиле си отиде от света.

В последните дни ,преди свръхдозите с морфин да съсипят окончателно съзнанието и, тя изпрати до сайта ми 2 снимки на тялото си, с единствен съпровождащ текст :”No coment”. Те и сега стоят там…А единствената и телефонна реплика до мен:”Направих огромна грешка и си я заплащам..”.

http://anticancer-bg.com/images/articles/special/III.jpg
    снимка 4

Няма да ви показвам поредната фактология на ужаса – вместо тях ще видите други 2 снимки (снимка 4):

 • Бойка, тръгваща към операция от рак на гърдата;
 • Бойка, часове преди да си отиде от света, във вид и състояние, за които има личен принос проф. Ставри Ставрев.

Сами се убедете в „чудото”,сътворено от поредния нашенски „чудотворец” …И после ми кажете има ли на света човек, който да заслужава такава страшна метаморфоза.
И за да сте напълно наясно що за научност и новаторство сътворява българския професор Ставрев /с когото и до ден днешен не сме си видели очите!/, ще ви преведа първия абзац от статия в научно медиц.нско списание /пълния текст на този интересен и показателен материал съм представила в линк „Новости „ /:
„Хапче против рак-това е отдавнашна човешка мечта. Стотици разработки и опити така и не дадоха надежден и ефективен вариант за такова лекарство. Но има шанс – нанотехнологиите може би най-накрая ще дадат на света дългоочакваният чудо-препарат. Впрочем, негов опитен вариант съществува и даже започват тестове върху мишки.
На медиците и биолозите са известни немалко вещества, способни да убият раковите клетки. Но просто да изпиеш една течност /ей-така, лъжичка-две следобяд/- така не става. Или ще отровиш целия си организъм напълно или няма да получиш никакъв лечебен ефект. Проблемът е в най-съвършената „доставка” на препарата. Това всъщност е един от най-сложните моменти в разработката на всяко лекарство, а в случая с нанотехнологиите това пък е от изключителна важност..”
Ето, това беше смъртоносната грешка .По указание на проф.Ставрев, с активното посредничество на неговата подчинена Ваня Бижева, тялото на Бойка Джентиле се превърна в опитен полигон на една научна неграмотност.

Всъщност това е и поводът да напиша този материал в сайта. И да отправям писмо до главния прокурор на държавата ни.
Липсата на истинска алтернативна терапия в България доведе до появата на лекари-търговци, които никак не се притесняват да се саморекламират като лекуващи напреднал стадий рак. Или до експерименти, които граничат както с лъженаучност, така и с чисто елементарни користни цели. Правят го без всякакво стеснение.
Угризението им е непознато.
Щом е за кариерата им, за печалбите им- няма нито милост, нито пощада към хората, които повеждат битка на живот и смърт в най-тежкия и вариант.
…..Затова в една мащабна реклама, в един от уж „лекарските „ високотиражни вестници, портрета на д-р Милен Христов ви кани при себе си- той претендира,че също лекува напреднал стадий рак чрез фунготерапия. Думата „фунго” означава гъба и специално азиатските гъби са част от постоянни клинични изпитания в последното десетилетие. Но не за тях става дума. Това, което ви предлага д-р Христов, се получава от Германия, където няма нито едно място за производство на азиатски гъби Предлагат ви нещо, рекламирано като „свръх”,почти за хиляда лева месечно. Редом с д-р Христов обикновено се кипрят още няколко лекари, разбрах, че в Кюстендил се е появила още една тяхна следовничка.- показност на безочлива далавера, която всъщност е обиране буквално „до шушка” на онкопациенти в напреднал стадий рак. При това някои от тях- например д-р Евтимова ,д-р Узунова и другите сподвижници на д-р Христов, работят и предлагат скъпата си „фунготерапия” на териториите на държавни болници!!
За разнообразие ви предлагам следната математическо-икономическа задача:

 • ако ви предложат чудотворната фунготерапия за 336 лева бройка на флаконче;
 • ако ви обяснят компетентно, че лечението ви е ще е успешно само ако приемате поне три вида едновременно, а още по-добре и четири;
 • ако все така многоучено ви дообяснят, че фунготерапията трябва да се прилага минимум три месеца и препоръчително 6 месеца, за да има много положителен ефект,тогава с колко хиляди лева ще олекне семейния ви бюджет?

И какво ще правите, ако отчаяно си мислите, че това е вече последна-може би най-после сигурна- надежда за вас или вашия близък човек?
Ами много просто: ипотекирате жилище, вземате кредити, събирате заеми..Така безсрамно ще ви препоръчат на улица „Лайош Кошут” в София, където е складът-магазин-приемна на д-р Христов и на вносителя на българския вариант на фунготерапия ,лицето Гочев.И откъдето екип от „Нова телевизия” направи две поредни предавания преди време- без успех, защото прокуратурата у нас не се занимава с такива дребни неща като търговията със смърт.
…Един медицински център в София също поглъща хиляди левове на онкоболни в трети и четвърти стадий, дошли с надеждата, че им се прилага друга рекламирана алтернатива: инсулин-потенцирана терапия ,която, според истинските създатели на тази терапия, е приложима само при не повече от 20 % от онкоболните. Това научих при посещението си в Хайделберг, където всяка година провеждат онкоконференции с огромен международен отзвук
Преди време отидох в тази софийска клиника с мисълта, че най-после откривам надеждна алтернативна терапия. И така мислех, докато не видях как за броени часове, пренатоварено от цитостатици, си отиде 23-годишно момиче. Как за броени дни друго премина в най-тежко състояние- а родителите му бяха безмилостно изцедени и във финансово отношение.
Само преди броени часове от Кипър получих писмо, което съвсем точно обяснява „методиката” на това онколечение. Ето го през очите на пациентката/ писмото е на разположение в сайта „Неогенезис”/:

„ …През март тази година моята сестра, която е в България-София и се бори заедно с мен ми даде е-mail на клиниката в жк „Дружба”по интегративна медицина за инсулинпотенцирана терапия. Писах на д-р Дамянов и той ми каза веднага да идвам в България и да почвам терапията. Туморните ми маркери бяха СА-33 СЕА-36.Заминах веднага…..След 2 месеца терапия с много химия, маркерите се покачиха на 75 и 45 съответно. Не се чувствах добре, много ме боляха костите и се влоши кръвната картина./ Не искам да споменавам некоректното отношение на някои от персонала, за не дотам компетентното лечение- по-късно разбрах,че не може да правиш химиотерапия заедно с хормонална терапия- аз продължавах да вземам Аромазин и Золадекс-едната терапия изключва другата. Доктор Дамянов-после прочетох в протокола-ми е давал Тамоксифен всяка седмица,а аз отдавна съм го спряла.Това според мен не беше лечение, а безумие, а имаше толкова пациенти…Не искам да казвам за хилядите левове и лири, които пръснахме….”
Разговорът ми малко по-късно по скайпа само допълни още една бройка в следната схема на лечението в тази клиника: плащаш няколко хиляди за определен вид химиотерапия, след второто или третото вливане ти казват, че цитостатиците не действат и трябва да се плати за нови /пак за хиляди!/ За първите платени суми и цитостатици не става дума или просто не ви отговарят- вие си правете сметка …Още повече, че нямате в ръцете си фиш или какъвто и да е касов документ….Ако пък се чувствате толкова зле, че не можете да спрете постоянното повръщане, лекар от персонала продава за 500 лева успокоително лекарство, което после в аптеката се оказва само няколко лева. …Ето, това е част от лечението на кипърската пациентка, българка по рождение.
Този вариант ми беше разказван поне 17 пъти от различни пациенти..Един от тях даже искаше да ме съди – неговият баща се оказа лекуван седмици наред в тази клиника, срещу огромни суми, от рак, който в държавната болница се оказал….липсващ.А името на клиниката прочел в нашия сайт.
Заличихме го. Ако с някой от вас се е случило нещо друго, пишете ми. Аз обаче включвам и този адрес в писмото си до Главна прокуратура- това го споменавам за втори път.
А сега още един адрес от редичката.
…Ако изпишете името Васил Канисков , в интернет ще се появят сайт и форум, където това лице обещава чудотворно изцеление от множествена склероза. Много интересно четиво ще намерите там- въпросният господин обещава да построи молитвен дом, който ще е едновременно църква, джамия и синагога. Други пари не му трябват!

Голямо нещо,нали? Чудо невиждано!

Когато анонимните му читатели го притискат да каже с какво точно и как ще сътворява лечението-чудо, същото това лице обидено заявява, че напуска форума…Да, така е, повече няма да го намерите като лечител на МС, но пък ще го откриете малко по-късно ,че лекува рак..И вече се е прочул с двата си кабинети-в София и в Железница, където върви един друг безкраен поток от онкоболни в последен стадий рак. И където потъват последните пари на бедстващите им семейства…Впрочем затам се запъти прекрасната Маргарита от град Левски- жената с невероятните сини очи, която до последно обсъждаше с мен проектите си за помощ за онкоболни. И оттам започна агонията и..

А вие да знаете дали по земята българска някъде някой да е изградил църкво-джамио-синагога? Защото аз не можах да я открия.
Няма да се връщам повторно на темата „Варумин”-тя е описана много красноречиво в първата чест на тази публикация. Един пациент, изпратен в Благоевград от доцент Цекова,ми направи следната математическа справка:

 • в деня, когато за пръв път е закупил „Варумин”,той е бил 14 по ред. Месечната доза на питието е 4 бутилчици по 160 лева=640 лева. Пил е въпросното прескъпо чайче /квалификацията на д-р Камен Данов в първата част!/ в продължение на 6 месеца, каквото е указанието, тоест осигурил на въпросните медицински лица сумата от 3 840 лева.

После идва констатацията за метастазите….
Сега пресметнете колко прави, ако всеки ден има поне 10 кандидати за „Варумин”,произвеждан в малко градче в съседната братска Македония и патентован единствено у нас като хранителна добавка, с място на продажбата –гр.Благоевград. И какво ще стане, ако всеки от тази десетка си плаща редовно и послушно поне 3 месеца.

Изпратете ми вашите предложения колко милиона годишно се събират!

Тъкмо мислех, че съм завършила материала, млада красива жена и нейната майка ми предоставиха нова претендентка за лечение на рак.
В прочувствено обръщение на първа страница от ксероксиран свитък ви се представя Цонка Даскалова, магистър-фармацевт, със собствена аптека. Създала е, както сама твърди, рецепти за комплексно лечение на 20 вида болести, на първо място- онкологичните. Главно с билкови комбинации „Антиоксидант”.
Изключителни комбинации!! В тях ,между другото има и китайската гиностема,препоръчвана единствено за жени в менопауза и подобни състояния.Така че не знам с какво тя ще помогне на мъжете с диагноза „рак” например… Има и грешно написани билкови имена, но това просто не подлежи на коментар в момента. Важното е, че всеки път този свитък го получавам от хора, които са употребявали т.н. билки-антиоксиданти, а после ми пишат, отчаяни от настъплението на метастазите. Единствената утеха в този случай са десетките, а не стотиците левове, похарчена надежда.
И както при другите случаи, нито дума къде, кога , как са правени и има ли изобщо извършвани клинични изследвания, анализи, резултати…По всичките правила, по които по цял свят се правят клинични изследвания и анализи /за справка- материалът за д-р Матиас Рат в линк „Новости”/
Във форума само преди ден е регистрирано последното отчаяние: тежко болният баща пие …тибетска гъба. Как да обясня на отчаяните хора, че в Тибет има едно-единствено гъбоподобно нещо, прочуто с антираков ефект и то се нарича КОРДИЦЕПС .Дословен превод: растение-животно.Защото на платото Тибет расте уникално нещо, което през топлото време е гъба, а през студеното-ларва.Но кордицепсът няма нищо общо с мащабната продажба на кефироподобната млечна ферментация, която, освен всичко друго, е идеална храна.Но за раковите клетки!!!
И това също се заплаща с парите на изстрадали и страдащи хора!
Ето, такова е сегашното лице на тъй наречената алтернативна българска терапия .
Накрая ще ви припомня пак онзи фрагмент от една Цицеронова реч, с който започнах в началото тази тема: ”Отчаяните хора търсят отчаяни пътища..”.

В световния опит като цяло се е случвало и се случва лекари и лечители отчаяно да търсят нови пътища за победа над рака и да ги намират. Някои от тях представих и ще представям в нашия сайт. Човешката надежда за победа над рака се крепи тъкмо благодарение на тези много знаещи, много търсещи и много откриващи …. Незавимо къде се намират- в Индия, САЩ, Австралия, Русия, Австрия, Израел, ЮАР, Франция…-те са хората, които сътворят чудеса и ни карат да вярваме в чудеса. Но зад тях ,незнайно защо, винаги прозира сянката на търговеца –и то търговеца на смърт.. Тези хора, вторите, стоящи обикновено в полумрак, са невероятно просветени в едно отношение и добре знаят, че у нас все още може да се върви по пътеката на междузаконието. Защото законотворците ни, вечно създаващи нещо недодялано, са пропуснали и тази „подробност”-да има специален контрол на клиниките и кабинетите, извършващи алтернативни и/или комплементарни терапии, да се изискват по-строги правила за хората, които претендират, че извършват клинични изследвания или научни открития….
Търговците на смърт умеят да вървят по пътеката на междузаконието, добре налучкват белите полета и без никаква милост намират начин да си приберат „своите” 33 сребърници, това им е смисълът на битието…И с това се опитвам още веднъж да ви кажа, че колкото и да сте отчаяни, важно ви е да се научите да ги разпознавате и да не им поверявате скъпоценния си живот. Сребърниците, а не вашият живот и здраве, им трябват…
ЕЛЕНА БАНОВА