Естественото изкореняване на раковите заболявания

От предходния материал/лекцията на д-р Рат/ вече знаем, че  всички клетки в организма на човека са обкръжени от колаген и съединителна тъкан.За да може да расте и да се разножава,на здравата клетка и е необходимо да умее да разрушава междуклетъчната преграда. Това е жизнено необходим процес  и по тази причина клетките изработват различни ферменти, буквално разцепващи елементите на съединителната тъкан- колаген и еластин.

Важното е, че при тази изработка на точно такива ферменти, наричани металопротеинази /или съкратено ММР/   е да се регулират  онези активизиращи околни фактори, които могат да предизвикат друга насока на процеса. А тази друга насока на практика означава рискова ситуация за цялата съединителна тъкан.

Прекалено голямото разцепление /пропукване/  на съединителната тъкан на практика означава ,че са се появили признаци на сериозен проблем в организма. В случаите, когато е налице такова широкомащабно пропукване, човешките органи остават открити за навлизането на инфекциозни микроби и вируси. В краен случай, а онкологичните заболявания са тъкмо такива крайни случаи, повишената изработка на разцепващи ферменти и разрушаване на колагена и съединителната тъкан се превръщат в опасни за човешкия живот вътрешно органни механизми, с чиято помощ клетките се разпространяват по целия организъм и преминават от един в други органи.
 
В своята книга „Рак”, както и в прочутите си лекции в Станфорд и Ню Йорк, д-р Рат описва накратко своето научно откритие: определени хранителни вещества, например L-лизин, се превръщат в естествени ингибитори /подтискащи фактори/ за изработка на ферменти, разцепващи колагена. Благодарение на това свое откритие д-р Рат тръгна по пътя на победата над такава страшна диагноза, каквато е ракът.

Раковите клетки могат да бъдат удържани под контрол.В своята лаборатория в  Mattias Rath, Inc.   екипът на д-р Рат провежда изследване на живи клетки,за да намери отговор и на различни нерешени медицински въпроси. След като става ясен механизмът, по който раковите клетки метастазират /погледнете схемата горе/, пред научният екип възниква въпрос: как може по есетствени пътища да се спре проникването на раковите клетки през колагена и съединителната тъкан,  като  в същото  време организмът не се отслабва, а напротив,з асилва собствените си способности да се бори с болестта?
В търсене на отговора  екипът на д-р Рат разработва експеримент, за да види нагледно способността на раковите клетки да проникнат през колагеновата матрица , а след това- да изработят научна методика за  задържане на тази ракова способност.

В изследванията са използвани специални епруветки, съдържащи преградки от колагенов материал, сходен с междуклетъчните преградки, които реално са в човешкия организъм. В горната част на епруветките са  поставени ракови клетки, премесени със специалните хранителни антиракови вещества, в други епруветки има само ракови клетки, колагенови преградки и няма никакви противоракови хранителни вещества. После учените наблюдават и анализират кога и как на раковите клетки им се удава да преминат през колагеновата мембрана и да отидат в друга част на лабораторната епруветка.

Резултатите на експериментта надминават всички очаквания. Проста комбинация от хранителни вещества  /те са описани подробно в лекцията на д-р Рат/ се оказва напълно способна да спре проникването на раковите клетки през колагеновите матрици.
Най-ефективен начин се оказва съчетанието между витамин С, аминокиселината L-лизин и полифенолните екстракти от зеления чай, известни като  епигалокатехин галлат /EGCG /.