По-ефективни от химиотерапията?

Най-новите онкодиетотерапии- по-ефективни от химиотерапията?

1. Червеното вино и черният шоколад лекуват рак много по-ефективно,отколкото голяма част от химиотерапията!

Само преди броени дни този извод прозвуча на един от най-авторитетните научни форуми, които светът познава. Почти еретичната позиция беше изразена от Уйлям Ли, директор на Фонда по ангиогенеза, а мястото, откъдето я произнесе,беше трибуната на авторитетната конференция TED.

Преди да изложа неговата теория,построена впрочем върху много сериозни клинични изследвания и наблюдения,ще обясня малко повече за двете имена.

TED – означаваТеchnology, Entertainment, and Deising /буквално-Технологии, забавление и дизайн/ и представлява конференция,която се провежда всяка година в Калифорния, под девиза: ”Идеи,които заслужава да бъдат разпространени”.Понятието „забавление” отдавна е изчезнало, а на негово място също така отдавна ТЕД -конференциите стават трибуна за изключителни идеи и научни открия Повече от две десетилетия ТЕД-конференцията се смята като място,където се събират и изнасят лекции специални хора, наречени „най-интересните и най-големите умове на човечеството”.

Лекциите се слушат от 1000 души,които закупуват билетите поне една година по-рано.Но в същото време всеки човек на планетата би могъл да слуша техните изключителни послания и да вижда лицата им,защото техните идеи се излъчват он-лайн и в интернет. Конференциите ТED са нещо като специален барометър -много често поне един от лекторите получава Нобелова награда.

Сега можете да разберете защо словото на Уйлям Ли е посрещнато с такова огромно внимание-директорът на Фонда за ангиогенеза е посветил своето слово на най-важните природни храни,които са изключително помощно средство и средство в борбата с рака. Думата ангиогенеза буквално означава ръст,чистота,подобрение на кръвоносните съдове.Едно от главните направления на учените от Фонда е направлението антиангиогенеза- защото раковите клетки се развиват и стават много агресивни тъкмо от притока на кръв в тях. Тоест, раковата клетка се поддържа и подсилва тъкмо с приток на повече кръв в себе си.А антиангиогенезата означава спиране на притока кръв тъкмо към раковата клетка и подсилване на здравата,неувредената клетка.
И така- част от лекцията на Уйлям Ли в много кратък вид:

„Универсално лекарство срещу рак не е създадено.И въпреки това с рака можем да се борим и то много ефективно. Туморите могат да бъдат победени най-вече с…. правилната диета.

  • Ние съставихме рейтинг на хранителните продукти според техните онкотерапевтични свойства-каза мистър Ли- Това,което ние съвсем правилно можем да ядем ,това е всъщност най-добрата химиотерапия.„

Списъкът на учените от Фонда за ангиогенеза е съставян след много години клинични изследвания и съпоставяния.Те са резултат също на многогодишното търсене на„анти-рак хранителните продукти”-едно начало ,поставено от забележителния д-р Полинг, определен за гениалния биохимик на човечеството през последните100 години.

Важно е да знаете,че този списък е направен не само в резултат на дългогодишните клинични тестове и анализи,но и с условието-достъпни по всички континенти, възможни и за най-бедните хора…По тази причина в класацията на 11-те първенци не са намерили място някои от най-ефективните антиракови продукти, чиято сила е доказана особено в клиничните изследвания през последните2 десетилетия /например плодовете акаи от долината Амазония, нони- „съкровището на Таити”, или годжи/гоу-ци,лиций/- императорската привилегия от Китай…./

Важното е,че от посочените 11 хранителни избраници,повечето от тях съдържат вещества,които спират кръвоснабдяването на туморните клетки.И по този начин го отслабват и даже унищожават.
Сега в медицината се прилагат около 10-ина лекарства, които са създадени, за да правят същото.Но често пъти- и с много нови странични действия,за разлика от природните храни.
Обезкръвяването на раковите клетки-това е всъщност антиангиогенезната терапия. Постига се и с правилна антиракова диета, и чрез тежки химически лекарства.

– Ние открихме, че немалък брой хранителни продукти са напълно способни да изпълняват функцията на антиангиогенезна терапия.-допълва Уйлям Ли-При това доказахме,че за немалко хора диетичното лечение на рака може да стане единствено спасително решение,което често пъти и най-прехвалените лекарства не могат да си го позволят. Ако ние сме прави, предстои революция в света на лекарствата.

Предстои и в медицината да настъпят коренни промени-например представата за правилно хранене , постоянно задължение за просвещаване на потребителите в полезността на едни или други храни..Ще се промени даже осигурителната система,защото и тя ще предвижда правила или липса на правилен хранителен режим! И може би най-добрата химиотерапия е в това- всеки ден да се храним правилно!

Уйлям Ли привежда пример от изследвания на специалистите от Харвардското медицинско училище.Те са доказали,че употребата на варени домати /във вид на доматен сос / 2 или 3 пъти в седмица, намалява вероятността от рак на простатата между 30-50 % !

– При товадоматите са едни от най-невкусните препоръчани от нас всекидневни антиракови храни!-подчертава Уйлям Ли.

  • Единайсетте общи продукти,които могат да предотвратяват рака!

Всички тези продукти са в състояние да повишат равнището на имунитета-твърдят учените от Фонда по ангиогенеза.
Широко известни по всички континенти, евтини, достъпни и лесни за приготвяне-това е общата им характеристика.

Зеле

От всички антиракови продукти,зелето притежава най-широкият спектър от защитни вещества,с които може да блокира болестта на всички стадии и етапи -намалява силата на онези гени,които спомагат за появата на рака в тялото;предотвратява увреждането на клетките и намалява способността на раковите клетки да растат и се размножават.
Особено полезни са брюкселското зеле и броколи.Няколко независими изследвания ,проведени по поръка на Фонда за ангиогенеза в Дания, Великобритания и Финландия показват,че даже неголяма порция броколи /около 100 грама на ден/ са достатъчни,за да се намали силно развитието на рак на простатата и белите дробове.
Освен това брюкселското зеле е особено богато на калций,натрий,фосбор и желязо.

Домати и червен пипер

Доматите притежават антираков ефект заради специалния си червен пигмент,съдържащ се също и в червения пипер. Полезни са във всеки вид и преработка -пресни,сос,пюре,паста. Даже и като лютеница … По-горе цитирах примера с изследванията в Харвардското медицинско училище.

Боровинки и малини
Притежаваща висока концентрация от антиоксиданти,боровинката /черната!/ защитава всички човешки клетки от разрушение, а тъмно-синия и пигмент укрепва зрението и предотвратява заболяването на очите при възрастните.
В нея ,както и в малината, присъства елагиевата киселина,която пречи на раковото образувание да серазраства в кръвоносните съдове, а значи го лишава от сила и способност да се разраства и даже да продължи да живее в човешкото тяло-тоест,на практика спомага за туморна регресия.

Зеленият чай
Един от световните лидери по антиоксидантна сила.Той успешно предотвратява растежа на туморите и даже намалява риска от първоначално появление. Полезен като общо антираково средство!
Клинично доказано: употребата на 5 чашки зелен чай дневно /общо около 800-900 милилитра/ намалява трикратно опасността от рак на гърдата. Обърнете внимание-добавяне на каквато и да е съставка към зеления чай /особено ако го запарвате с химическа торбичка!/ силно намалява неговите свойства и даже го прави безполезен.
И още едно предупреждение-не превищавайте дозата от 1 литър дневно запарки от зелен чай,защото при прекалено високи дози има обратна опасност за рак на пикочния мехур!

Орехи /гръцки орехи/

Обикновените орехи в много държави са популярни с името „гръцки орехи”- изследователите от Университета в Калифорния ,чрез много клинични изследвания, са изяснили,че редовната консумация на тези орехи
са в състояние да повлияят на вече появил се рак. В частност, лабораторните опити с орехова диета са правени при рак на простатата.Установено е,че ореховата диета от над 100 гр дневнонамалява развитието на този вид рак с 30-40 %.

Соя
Ползата от соята като предпазващо антираково средство официално е доказана от американският Национален институт по здравето.Учените-изследователи от Колорадо са доказали,че редовната употреба на соеви продукти / соево сирене тофу,мляко и даже соево месо/ намалява опасността от рак на гърдата с 30-40 %.
Фондът по ангиогенеза обяви изследванията за полезността на соята, защото силно намалява притока на кръв към туморните тъкани.
Остава обаче главното-да си намерите гарантирани качествени соеви продукти, защото соята е най-генно модифицираната храна на планетата!

Черен /горчив / шоколад
Черният шоколад е много богат на антиоксиданти,а значи предотвратява увреждането на здравите клетки и пречи на преобразуването им в ракови.
Но това го има само в какаовите зърна,поради това количеството какао в плочките на шоколада трябва да е в максимална степен- затова винаги предпочитайте най-малко 65 % черен шоколад. В нашите магазини вече има изобилие от 70, 75, 80, 82, даже 90 % „тъмен” или „черен” шоколад.
Това е изписано с едри букви отпред на опаковката.
Препоръчителната предпазна и даже лечебна доза е 30-40 грама на ден.

 

Къри
Тази индийска подправка се продава в почти всички големи магазини у нас,но все още няма широко приложение.
А клиничните изследвания са доказали,чекър и задържа делението и разрастването на раковите клетки. Това се дължи на особено ценената във фармацията съставка куркумин-отнего идва особения мирис на кърито
Японските изследователи от университета Тохоку,направили откритието на специалните качества на куркумина, са толкова изумени от лечебният ефект на куркумина,че даже и създават изкуствено синтезиран куркумин, за да бъде масово прилаган като лечебно средство. Това свойство на куркумина, според откривателите му,много по-мощно и ефективно помага при борбата с рака,отколкото повечето цитостатици и лекарства.В най-близко време,по всяка вероятност,ще бъдат произведени специални лекарства,в които куркуминът ще бъде основна съставка.

Вино

Преди година и половинаАмериканската асоциация за изследване на рака доказа ползата от слабия алкохол.Например ,всяка чаша червено вино /при максимална употреба на не повече от 2 чаши дневно!/ намалява опасността от рак на белите дробове с поне 20 %, а по време на лечението с лъчева терапия, тъкмо виненият антиоксидант защитава здравите клетки от силната радиация.
Но този защитник си има и обратна страна- всекидневната употреба на алкохол,независимо от вида и състава,силно увеличава опасността от рак на гърдата при жените- това пък клинично е доказано от американския Национален онкологичен институт.

Кафе

Специалните изследвания,правени в Харвардското медицинско училище доказват,че при всекидневна употреба на кафе опасността от какъвто и да е вид рак намалява с 16 %.
А бостонските онколози доказват,че всекидневното сутрешно пиене на чашка кафе от мъжете поне наполовина предпазва от рак на простатата
3-4 чашки дневно ще допринесат да има 24 % по-малко заболели от рак на дебелото черво /изследване на Института Вандербилд,САЩ/
Два пъти дневно би трябвало да пият кафе онези жени,които не искат да имат рак на ендометрията-тъканите от вътрешната стена на матката /доказано от Институт Каролина, Швеция/

Бобови
На първо място,бобовите храни съдържат фитоестрогени-те са ефективни в предпазването от рак на гърдата и белите дробове, а също и за прочистване на стомашно-чревния тракт, заради богатството им на фибри.
Това е доказано от изследванията на Британското общество за изучаване на рака.
Но в същото време има предупреждение,че по време на химиотерапия фасулът например е тежка и трудно поносима храна.Затова за предпочитане са лещата, грахът…
Това са надеждни защитници срещу рак на дебело черво и на всички видове черва…

Ще направя едно допълнение:
сред антираковите фаворити са и:
плодовете акаи,нони,годжи,манго /смятани за скъпи „екстри”/; костилковите плодове-праскови,кайсии,череши,вишни /те губят предни позиции също заради по-високата цена и липсата им на определени континенти/ ;
шам-фъстък;
магданоз

И второ допълнение:  не разчитайте само на един от тези продукти-никой от тях няма изключителни ,тотални антиракови качества.Затова изследователите им препоръчват едновременно включване на поне  3  от тях в диетотерапията-важното е правилно да се прецени кой от тези продукти ,кога  и с кои други  антиракови „събратя  и сестри” е много важно да се включи в предпазващия или терапевтичен хранителен режим. Ако  Ви е трудно, готови сме да Ви съветваме.