Важно уточнение!

В последните седмици се отрупани с постоянни молби да даваме преценка дали един или друг флакон, закупен от вас по различни начини и пътища, е оригинален продукт от от отрова на кубинския син скорпион.

За да ни спестите постоянните телефонни обаждания или идване в център „Неогенезис” ,   показваме как изглежда оригиналния флакон „Видатокс” :

Той се произвежда единствено в „Лабиофам”-Хавана и на външната опаковка винаги  има отбелязан номер на партидата и срока на годност. Продуктът е само в кафяв стъклен флакон-това е задължителен елемент в регистрацията му, според международните стандарти.

В момента на територията на Европа се продава само  „Фармаматрикс”-тирана, собственост на италиански гражданин. Всички останали, които по държави сме оторизирани да внасяме този продукт, чакаме процедурата по разрешение за продажба на територията на ЕС.

Вторият вид флакони, в които се съдържа аналогичен оригинален продукт, са флаконите, предназначени за безплатно  приложение на кубински онкопациенти. -те са в бяла пластмасова опаковка/ нестандартна по международните изисквания/, със син етикет , без никакво наименование. Той също се произвежда в „Лабиофам”.

Донасянето им и продажбата им на територията на България обикновено е чрез  нерегламентирано снабдяване-подчертаваме, че тези флакони са само за вътрешни потребности в Куба и са безплатни. При тях не се спазват международните стандарти.

Третият вид, който показваме, ни е донасян от хора, които са го закупили от тъй наречените „пътуващи  търговци/търговки”.

Той няма нищо общо с продукцията на „Лабиофам” и по думите на г-н Пабло Гарсия, директор по експорта на „Лабиофам”, който в момента е наш гост в  България, е  необяснимо производство. В Куба не се произвежда нищо с името „Ескозул”.

Тоест, ако сте си го купили, трябва да знаете, че навярно е някакъв вид нелегално  производство без гаранции за качество и надеждност или чисто и просто е вид откровена измама. Заплатена от  потърпевши.