Ханзи-Енерсел /аржентинският фаворит/

По някакво  съвпадение, в момента всеки континент  си има своеобразен свой  природен лидер в спасението от диагнозата „Рак”.На африканския континент това е Сутерландия фрутензес,в Европа са сибирските растителни сили, в Азия  с най-значителен принос са няколко китайски природни уникати.

За Южна и Северна Америка  първенството е взето от  тандема „Ханзи” и „Енерсел”, като второто е американски подобрен вариант на тъй нареченото аржентинско чудо „Ханзи”. А то започна така: преди няколко години вестниците в двете Америки пространно описаха един куриозен случай, когато  наскоро открита клиника за алтернативно лечение на рак за малко не е била срината от многохилядното чакащо човешко море. На помощ са дошли полицейски части, за да  въдворят ред.

Причината? Легендата за създадения от аржентинския ботаник  проф. Ян /Хуан Хосе/ Хиршман препарат с името „Ханзи”,който ,според проф. Хиршман, бил в състояние да лекува и силно метастазирал рак. Новината за откриването на клиниката е последвана от струпване на десетки хиляди отчаяни онкопациенти в напреднал стадий, пристигнали и от двете Америки с надежда за чудодойно изцеление. Една година по-късно, през 2007 година, официалният сайт на Американското антираково общество /American cancer acotiation/ за пръв път пуска специална статия за този продукт, като го анализира накратко и в двете му модификации-първичната „Ханзи”,създадена от проф.Хиршман и  подобреният му  вариант в САЩ,наречен „Енерсел”.

Пак там прочетох следната фантастична история: още през 1990 година проф.Хиршман / с германски потекло/ съобщава, че започва да създава  специален продукт за лечение на рак и че го създава според египетски манускрипти, открити от германски археолози някъде  около 1900-та година.Според проф.Хиршман, рецептите от тези манускрипти са били прилагани за пръв път  в Германия някъде  около 1930 година от известен там еврейски лекар, който успява да приложи на практика древната египетска антиракова лечебна практика. Но последвалите политически събития в тази страна карат автора на осъвременената рецепта спешно да бяга от Хитлерова Германия. в Аржентина. Там отново  се заема с практическото приложение на древната египетска формула-както  в лечението на рак,така и при  други тежки заболявания. Лекарят загива при странни криминални обстоятелства, а формулата е открадната от също така странна дама  с медицинско образование. Нови необясними  криминални обстоятелства са последвани от ново убийство- този път на крадлата. Рецептата и тайната преминават през още няколко чифта ръце, докато с нея най-после не се заема проф.Ян /Хуан Хосе/ Хиршман.,който прави всичко възможно  продуктът да бъде произведен със съответстващата публичност и да бъде приложен в специализирана клиника.

„Ханзи” е съчетание между растителни и животински видове на пустинята и джунглата: кактус от вида  Cacti grandiflora,алое, Arnica / /планинско тревисто многогодишно растение/, lachesis/змийска отрова , licopodium/плауново семе/, в спиртна основа между 2-8 %.

Mалко по-късно американски специалисти правят подобрения, с които усилват с почти една трета съставките и пускат новия препарат на територията на САЩ с името „Енерсел”. Оттогава между първите и вторите производители има определена непоносимост и нетърпимост.

От същия този сайт на Американското антираково общество /впрочем,по традиция много скептично към сегашното класическо медицинско и  алтернативно лечение!/ цитирам един съществен  абзац:

„Настоящият уебсайт също твърди,че повече от 150 000души с рак досега са съобщили за положителните си резултати след  enersel лечение. В момента тяхната компания е лицензирала производството в Ел Салвадор и техният уебсайт твърди, че се работи за отстраняването на астма, мозъчен удар, парализа на Бел, както и множество други тежки нарушения. Те твърдят, че когато enersel plus е инжектиран в тумора, той го ликвидира в рамките на часове”.

Позицията на Енерсел се защитава от такива медицински светила, като проф.Дарел Си, учен и преподавател от Медицинското училище в Университета Калифорния, от проф.Сезар Бертачини, професор-онколог от Университета в Буенос Айрес,един от основателите на съвременната Южноамериканска онкологична школа, от Джереми Тилсон,декан в Университета Калифорния…

Oще през 1992 година,малко след като проф.Хиршман обявява създаването на препарата „Ханзи”,  проф.Бертачини започва клинични изследвания чрез лечение на 87 пациенти-доброволци,страдащи от рак на панкреаса в ІІІ и ІV стадий. Ракът на панкреаса по принцип е един от най-трудните видове за лечение и с много малка преживяемост. Независимо от многото създадени цитостатици за химиотерапия и други лекарствени средства, в класическото медицинско лечение на рак на панкреаса  почти няма промяна.

И така, от 87-те пациенти доброволци, приемащи „Ханзи” през уста или вътревенозно, 60 са живи през 2007 година, което поне за мен е нещо като световен рекорд. Починали до този момент са само 27 от тях. Мнозинството от оживелите са почувствали минимални или не твърде тежки странични ефекти в процеса на лечението- повръщане, болка, загуба на апетит. Като цяло значително се подобрява качеството  на живот на всички приемащи енерсел.

От своя страна проф.Дарел Си провежда специфични тестове с „Ханзи” и открива високи имуностимулиращи свойства на препарата. Следва неговата по-нататъшна работа за появата на „Енерсел”-при тази модификация се постига способност в 50-% увеличаване на НК в кръвта /натуралните клетки-убийци на раковите клетки/,подобряване на хормоналната система, значително подобрение за черния дроб и още ред други положителни промени в човешкия организъм. Той доказва, че „Енерсел”,приложен ин витро, значително увеличава производството  на антиканцерогенните метаболити IGF-1,HGH,Цитохром <-450  и глютацион-пероксидаза.

Трябва да се признае, че за „Енерсел” са проведени много клинични тестове и анализи.

Практически не са открити противопоказания или несъвместимост на „Енерсел” с други лечебни препарати. Даже „Енерсел” в различни случаи ,при критични ситуации, е прилаган и на бременни, и на кърмещи жени.

Препаратът „Енерсел” се приема 30 минути преди или след хранене. За по-голяма ефективност е много важно да се знае, че той не бива да се прилага поне 1 час след употреба на алкохол, ментови продукти /напр. бонбони, дражета, дъвки/,кофеин / и кафе в това число/,зъбна паста или течности за изплакване на устата.

Преди приемането е необходимо препаратът да се разклати енергично до образуването на пяна.

„Енерсел” задължително се пази в тъмно и прохладно място, далече от всякакви други продукти или  предмети от всекидневния бит, притежаващи силен мирис /спирт, парфюмерия, чесън и т.н./ За ”Енерсел” е противопоказано ултравилетовото облъчване, слънчеви лъчи, рентгенови лъчи /оттам е и големия проблем при пренасяне през летищата/.

И накрая, но не и като последна особеност- производителите на „Енерсел” изрично подчертават, че този продукт се отнася към ортомолекулярните препарати. Техният първи създател, двукратният Нобелов лауреат д-р Лайнус Полинг  е оставил следното предупреждение-няма истинско лечение на рак без приемането на ортомолекулярни препарати  /за ортомолекулярната  терапия на д-р Полинг- линк „Конвенционална медицина”,заглавие „Ортомолекулярна терапия” в този сайт, а също и всичко за неговата „Златната витаминна линия” и за делото  на Лайнус Полинг – в www.neogenesis-bg.com.

Продуктът „Енерсел” се произвежда в 7 модификации, три от тях са за приложение при начално до силно метастазирал рак от почти всички видове, четвърта модификация е приложима най-вече при рак на главата и шията.

И последната му особеност, много важна за българския икономически стандарт- един от най-скъпите препарати в алтернативната терапия срещу рака. Флаконите  са на цена минимум по 200 долара.