Излекуваха рак за три часа!

6-летнюю девочку вылечили от рака всего за три часа | Фото: Getty Images

От няколко месеца един руски фонд набираше спешно средства за 6-годишното момиченце  Даша Егорова. Диагнозата и- рак на костта на крачето или иначе казано-остеосарком.А предложението на онколозите навсякъде беше едно и също-ампутация на дясното краче.

Проучванията по света донесоха невероятно предложение от клиничната болница / частна клиника!/   Harley Street   в Лондон,Великобритания. Нарочно изписвам името на клиниката в оригинал,за да бъде лесно на всеки,който се заинтересува от този  уникален метод.

И така- английската клиника предлага  да запази крачето на детето,като гарантира много бързо излекуване.
Операцията е проведена на 4 юни ,в продължение на 3,5 часа! Така Даша стана първата пациентка във Великобритания,която беше подложена на революционна за онкологията процедура за скоростно  изваждане на поразената от рак костна тъкан.

Остеосаркомите или злокачественият тумор на костта и у нас е страшен проблем –по тази причина пациентите на клиниката в Горна баня преминават обикновено през ампутация на  поразения крак.
Руските онколози поставят тази диагноза на момиченцето през есента на 2009 година.Единственото предложение беше ампутация на крачето на детето. И тогава много енергично се намеси една руска неправителствена организация за борба с рака,която буквално разбуни духовете и започна настоятелно да търси друга възможност за детето..Със събраните средства Даша беше изпратена във Великобритания ,в посочената в началото лондонска клиника.

За лечението на детето  английските медици прилагат т.н. ексклузивна методика- изваждат от крачето целия участък от поразена разядена кост,после същото парче кост е подложено на изключително висока радиация,за да бъдат убити всички ракови клетки в него. Такава радиация самото дете в никакъв случай не би издържало!
После това парче вече мъртва кост се връща обратно в тялото на Даша.
Вчерашната пресконференция,дадена за тази нямаща аналог в света онкологична операция показва,че състоянието на Даша е вече стабилно.
Според английските хирурзи,след две години на това място ще се появи нова костна тъкан,която ще съедини мъртвия участък с целия организъм.Тогава крачето и ще започне да функционира нормално и пълноценно.

Стойността,която руския благотворителен фонд събра за тази операция,  е в размер на 107 хиляди долара.А снимката ви показва как изглежда Даша в моментa.