Ракът – теория и практика на Борис Болотов

Предварително уточнение на преводачката:

Макар и много интересен,и много практичен,протоколът на Борис Болотов според мен не е безспорен.Аз например недоумявам за някои препоръчвани храни в менюто на онкоболния човек,защото те се разминават с мнението на всички прочути онкодиетотерапии-сол в значително количество,оцет,сланина…Съставките на неговия чай са къде-къде по-слаби от фитосборовете на д-р Корепанов..И все пак Борис Болотов твърди,че е създал ефективни начини за преодоляване на болкия синдром, на зависимостта от морфиновите дози например.Видях,че в някои руски санаториуми за онкоболни с успех се прилага Болотовия протокол и то в критични периоди за онкопациента.Затова прецених,че трябва да преведа  този материал.Решението е ваше.Преди това мислете повече…

Елена Банова

І.

С въпросите на онкологията като специалност не съм се занимавал, не съм и медицински специалист.На пръв поглед като че ли е несериозно да говоря за злокачествени тумори. Но,от друга страна,тъй като  ми се наложи много пъти  да наблюдавам състоянието на онкопациенти,за да им помагам,се запознах в детайли със съответната специализирана литература.Изученото и личните ми наблюдения и практика в крайна сметка ме доведоха да този момент-да създам моя лична теория за рака и  да разработя личната си практика за лечение на злокачествените тумори.

Като цяло злокачествения тумор функционално наподобява  задстомашната жлеза.Раковите клетки отделят липаза, диастаза, трипсин, химотрипсин и др.вещества  в алкална среда/ ph.=8,5-9,5/,които са способни да разядат нераковите тъкани,както това става при гастрит например. Наистина, ако ферментите на задстомашната жлеза попаднат в стомаха, те също са способни да разядат и да смелят всички извивки на дванайсетопръстника и стените на стомаха.При това също се усеща силна болка.
Злокачествеността на тумора се състои тъкмо в това ,че туморът отделя ферменти,аналогични на ферментите на задстомашната жлеза,които от своя страна също  са способни да разцепят не само белтъчините, но и мазнините и въглеводородите на клетките, а също и нервните клетки.При това също предизвикват силни ,остри болки.

Независимо,че ферментите на стомаха са силно алкални, солната киселина и оцетната киселина не по-малко стимулират работата на задстомашната жлеза.Би трябвало и солната, и оцетната киселина да не стимулират в никаква степен раковите клетки, тоест, изброените по-горе разяждащи ферменти да са по-слаби и да се образуват в по-малко количество. Учени-изследователи отбелязват, че сярната киселина например и нейните органични сулфати пречат на дейността на раковите клетки още повече..Например хондроитинсярната киселина и хепарина ,както и някои други  полизахариди се явават като важен пример за спиране на размножаването на раковите клетки. Тези киселини се съдържат в очната роговица,в кристалното и стъкловидно тяло на окото, а също така в хрущялите и скелетните мускули. Точно затова тези изброени органи обикновено не боледуват от рак.

ІІ. ТАКТИКА ЗА БОРБА С РАКА

Ракът се оказа по-силен от стотици  хиляди лекари и биохимици. Но борбата с рака не бива да спира нито ден. Няма победа без дълга борба.

На първо място трябва да се знае, че разновидностите на човешкия рак са прекалено много.

Туморите, подобно на гъбите, имат самоуправляващ се механизъм на разрастване и го правят по свои закони,при които  клетките започват да отделят изброените по-горе ферменти, а те от своя страна разяждат белтъчините на околните тъкани. В човека са възможни много видове рак: фиброми, липоми, меланоми ,левко- и рабдомиоми, остеоми, саркоми, меланоси, неврогенни тумори, невроглии, глиоми, миоми, хондроми, лимфогранулометоза, фибромиоми, фоликуломи, левкози, катранен рак, базалиоми, крукенбергски рак, мезотелиоми, мемингиоми, фоликуломи, семиноми, хиперфроидни тумори, симпатобластоми, цитобластоми, аденопапилярен рак, аренобластоми, кистоаденоми,тератоми,тимоми и пр.

За болния е изключително важно да знае от какъв вид рак е болен,на кое местоположение е той  и това има първостепенно значение за неговото оцеляване.Само че в повечето случаи той не знае какъв вид раков процес се развива в него.Затова тази моя методика е предназначена най-вече за случаите, когато болния няма и най-малка представа за своя рак.

Собственото самолечение трябва да стане със знанието на консултиращия лекар и от момента на диагностицирането- ако е възможно.
Първият тактически ход започва с лечението и помощта на стомашно-чревния тракт, тъй като при всички болести се нарушавана първо място  режима на неговата работа. Така че лечението трябва да тръгне тъкмо от него.

Стомашно-чревният тракт трябва да се подпомогне и лекува поне в продължение на 2-3 месеца. Процедурите с фибри /по-нататък ще ги прочетете/ се правят сутрин, а после през деня следват процедурите, чрез които се пречи на раковия процес и главното, цели се да се премахне болката. Тъй като болките при онкоболните, според автора на тези редове, се дължат на трипсините и химотрипсините, изработвани от раковите клетки, то отстраняването на тези болки стават чрез неутрализиране и премахване на тези ферменти. Както съм констатирал от много наблюдения.,такова неутрализиране и подтискане става чрез въвеждане на мастни киселини в зоната на рака /в най-простия случай мастна киселина се явява оцетната киселина/ Обезболяването може да се постигне и чрез пептини/ киселинни белтъчини/,получени от ферментацията  на определени лекарствени растения/.

Естествено,в зависимост рака,трябва да се подбират и съответните киселинни белтъчини или мастни киселини, извлечени от тази ферментация на тези лекарствените растения.

Както вече казах, най-простата позната мастна киселина е оцетът /СНзСООН/.Известна мастна киселина,която се състои от 26 атома въглероди.Но трябва да се знае, че мастните киселини се разтварят в оцетната киселина.При млечнокиселинната преработка,характерна за ферментацията на лекарствените растения, винаги се получава оцетна киселина и мастните киселини в този момент се намират в разтворено състояние. Във ферментиралите екстракти, освен оцет,се съдържат витамини, остатъци от аминокиселини, белтъчини, пептиди/киселинни белтъчини/,ферменти. Експериментално е установено, че някои такива екстракти притежават силно обезболяващо свойство.Така например приготвения и ферментирал екстракт /за кратко ще го наричам фермент/ на растението чистотел обезболява всички места на стомашно-чревния тракт.

Началото на всяка ферментация  на лечебните растения винаги започва с преобразуването на въглеродите в пирогроздова киселина, която, при взаимодействие с оцетната киселина, позволява да се получи целия тъй наречен цикъл на Кребс. Точно тези киселини участват в обезболяването при рака. Така нпример,аспарагиновата  и аминокехлибарената киселина не само обезболяват, но и буквално напълно раздробяват лимфосаркомите. Имам много данни от онкопациенти от 3 и 4 стадий, които свидетелстват, че при употребата на прокиснало гроздово вино напълно са премахнали болката при рак на черния дроб. Преди това са им прилагани наркотици за обезболяване. Тъй като този факт има потвърждение при много случаи, авторът на тези редове препоръчва при всякакви остри вътрешни болки да се употребява /да се приема вътрешно/ старо бъчвено вино,в което се съдържа и оцет, и пирогроздена киселина, и пептиди, и полизахариди/.

Tакова вино трябва да се употребява първоначално по 40-60 грама до 10 пъти на ден,докато не изчезне болката, а после дозата се намалява до 3 пъти дневно.

При рака на бял дроб,освен вътрешен прием на чистотел,това ферментирало вино трябва да се приема според съвета и наблюдението от страна на лекаря. Фермент на чистотел с много голям успех се прилага при  инжектиране при маточните ракови тумори. Той е подходящ и за клизми, и за всяко външно приложение.

Спиртните напитки, разбира се, не довеждат до образуване на рак и ракови клетки, но пък са в състояние да подсилят техния растеж и увеличение. Предупреждавам ви, че употребата на водка, коняк, уски,ракия  и т.н. десетки пъти ускорява рака и приближава смъртта.
По-надолу ще обясня как се прави фермент от  чистотел.

При лечението на рака е изключително необходима йодирана сол, с примес на сулфати /в това число и глауберова сол/. Солта в организма ,с помощта на фосфорните киселини,  се превръща в солна киселина, а солната киселина от своя стряна  вече е доказано полезна при рака. Сулфатите образуват солна киселина в тялото, а тя от своя страна неутрализира трипсините и химотрипсините, произвеждани от раковите клетки. Следователно, започва предотвратяване на  свръхболезненото разяждане на тъканите в стомашно-чревния тракт.

ІІІ. С какво да се започне?

Със сутрешно приемане на оцетна киселина /на половин чаша вода-една супена лъжица 9 % – ен винен оцет,/получен от ферментирало бъчвено вино!!!!/.Такова приемане може да се прави до 10-15 пъти на ден,докато не се прекратят болките.След приемането на този вид оцетна киселина трябва да се приеме по 1 грам йодирана готварска сол,добре е към тази сол да има прибавена и 3-процентна глауберова сол.Оцет се добавя също  в киселото нискомаслено мляко,в айран и т.н.Оцетът може да се добавя и към чайовете,приготвени от лекарствени антиракови растения.дозировката е същата- супена лъжица 9-процентен натурален винен оцет към половин чаша чай.Чаят е добре да бъде от серосъдържащи растения- плодове от малини,липов цвят,теменужка,лайка…Болезнените места също е добре да се намазват с този вид оцет и понякога да же да се правят оцетни компреси.Оцетните процедури намаляват болката и нерядко много кратно я намаляват.

Друга процедра за снемане на болката е вътрешен прием на солна киселина. /НО/. Ако в аптеката няма този вид киселина, можете да си я приготвите сами от концентрирана солна киселина. За тази цел вземете само една супена лъжица концентрат и добре го смесете с 0,5 литра  вода, която може да бъде и водопроводна. Разтворът се приема по  1-2 супени лъжици по време на ядене или 3-4 пъти на ден в което и да е време.Още по-добър резултата дава т.н. Царска водка /?/.

Храната трябва да бъде добре подсолена.Особено важно е при раковите процеси да се употребява свинска осолена сланина/?!-моя ремарка/,приготвена по следната рецепта:

безсолна сланина ,без никаква кожа или месо, ,се смила с чесън в съотношение 10:1 и се посолява.Употребява се в качеството на намазка за сандвич. Добре е при туморни процеси да се употребява солена селда. Хайверът от селда също е добър…

Най-ефективно средство, разбиващо туморите се явява пепсина, химотрипсина  и трипсина, намиращи се в жлъчния сок. Известен факт е, че пепсин, в присъствието на солна киселина, разцепва буквално клетките на всяка чужда на организма тъкан.,като в същото време и прочиства клетките,увредени от свободните радикали.,от отровни вещества, от тежки метали, радионуклеиди и т.н. Тъй като възрастния човек притежава в тялото си  стомашно-чревен сок по 8-9 литра ,като от тях 98 процента се всмукват в  кръвта му, то разтварянето на всичко чуждо от тези ферменти е напълно достатъчно.

Необходимо е само да се погрижим за това, как стомахът, черния дроб и задстомашната жлеза да отделят достатъчно пепсиноген, солна киселина, трипсиноген, химотрипсиноген, жлъчна киселина в достатъчно количество.

При  разбиването на туморите е необходимо в целия организъм  да се стимулира работата на тези органи; ако трябва да се търси разпадане на туморите,т о тогава в организма трябва да бъдат въведени изброените по-горе вещества.

Приготвените ферменти на лекарствени растения са способни да стимулират работата на стомаха, на черния дроб и на задстомашната жлеза. Ферментите, доколкото те съдържат оцет, се употребяват преди хранене, а чаят- 15-30минути след хранене. Ферментите стимулират създаването на пепсин в тялото, а чаят-на трепсини, химо трипсини и жлъчка.

По такъв начин, чрез домашната  среда и осигуряването на ферменти в домашна обстановка се постига както защита на човека от инфекциозни заболявания/много важна защита при онкопациенти!/, но и се създават условия да се постигне надделяване над рака.

ІІІ. И така,започваме равносметката:

1.Сутрин

Процедури с фибри

Лечението на стомашно-чревния тракт и главно на стомаха се осъществява с фибри от плодове и зеленчуци, като тези фибри бързо ще си ги получите чрез сокоизстисквачката при приготвяне на пресните сокове. Свежите фибри, за сметка на своята електропотенциалност от порядъка на 10-30 еВ, са способни да издърпат от стомашната лигавица и от всички звена на дванадесетопръстника  всякакви метали, в това число и радионуклеиди и тежки метали. Тези фибри са способни да издърпат и канцерогенните вещества и положително заредените свободни радикали. Освен това,самите  фибри също събират остатъци от стомашния сок, който вече е излишен и вреден както за стомаха, така и за дванадесетопръстника.

Процедурите с фибри са елементарно прости. При рак е добре да се приемат фибри от зеле в обем 3 супени лъжици преди ядене  веднъж на ден. Продължителност-един месец.

Сокове при лечението на стомаха и дванадесетопръстника е по-добре да не се пият по време на тези лечебно-прочистващи процедури или пък може да се пият, но подсолени и само преди сън. Ако ви е трудно да преглъщате фибрите, направете си ги със сметана или кисело мляко.

2.Следваща стъпка- премахване на възпалението в стомашно-чревния тракт

Тук вече трябва да пиете фермент от чистотел.Приемате го 2-3 седмици и след това преминавате на ферменти/екстракти,/ от лекарствени растения, свързани с конкретния вид рак.

Методика за приготвяне на фермент от чистотел:

-3 литра вода, една чаша захар,половин чаша от тревата чистотел/загърната в марля и с прикачена тежест,за да стои на дъното на течността/,1 чаена лъжичка сметана. Всички части се смесват в трилитров буркан.Стои в стайна температура 2-3 седмици,като гърлото на буркана е завързано с марля на 2-3 слоя.След тези няколко седмици започва приемът-от 1 супена лъжица до една чаша 3-4  пъти на ден   около 30 минути преди ядене.

3.Приемане на солна киселина или Царска водка

-Методика за приготвяне на Царска водка:

1 литър вода,1 супена лъжица концентрирана солна киселина/38 %/, половин чаша винен оцет/9%/, 4 таблетки нитроглицерин /съдържа азотна киселина!/.

Всички части се смесват. Приема се 4 пъти на ден по 1 супена лъжица /или малка чашка/ непосредствено преди ядене или по време на хранене.

4.Стъпка 4

15-30минути  след хранене

Чай със съответстващи на заболяването лекарствени растения

Две чаени лъжички сухи растения се заливат с чаша гореща вода, престояват 15 минути и след това се прецеждат и се изпива чая.

5.Стъпка 5

през целия ден се приема  10-15 пъти в различно време на деня /до изчезване или утихване на болката/  9-процентен винен натурален оцет от ферментирало бъчвено вино- по 1 супена лъжица в половин чаша вода или кисело мляко, или айран, или чай….Правят се и оцетни компреси на мястото на болката. Приема се също по 1 грам сол,така, както беше описано по-горе,правят се сандвичи от смляната с чесън сланина,…

6.Стъпка 6-нощем:
Изпива се 0,5 литра подсолен сок от прясно зеле,получен чрез сокоизстисквачка.

Борис Болотов

Послепис :

Практиката на Борис Болотов е насочена най-вече за заличаване на силната болка и за преодоляване на потребността от успокояващи наркотици. Макар че вътрешно се съпротивявам на неговата онкодиетотерапия, защото в нея присъстват храни, които са доказано подхранващи раковите клетки, не изключвам основната част от протокола наистина да има  спасителен обезболяващ ефект.Още повече, че го открих в сайтовете на един прочут санаториум за онкопациенти. И както ви написах в началото- четете,премислете и чак тогава решавайте….