Антиканцерогени

Добре е да знаете, че през 1995 година Световният фонд за изследване на рака, подкрепен от Американския институт за изучаване на рака съставиха обстоен анализ за хранителните продукти с най-висока лечебна и профилактична сила срещу рака. Обобщени са 217 научни изследвания в 22 страни на света.

Изводът:

ако всеки ден в менюто на отделния човек се включват 4-5 порции зеленчуци, плодове и различни зърна, почти 2 пъти намалява рискът от поява и развитие на рак на млечната жлеза, на белите дробове, на матката, на яйчниците, на правото и на дебелото черво, на стомаха, на хранопровода, на щитовидната жлеза, на жлъчката, на панкреаса…

Не подценявайте тези изводи. В растенията и особено в плодовете и зеленчуците има няколко хиляди съединения и стотици биологически активни вещества, които се наричат антиканцерогени, т.е. вещества, насочени срещу рака. В днешната онкология те намират все по-голямо приложение. Това са витамини- антиоксиданти, полизахариди, гликопептиди, полифеноли, каротеноиди, изофлавони, индоли… eдно огромно богатство, което за онкопациента означава и лечебно средство, възможност за оцеляване, сила за възраждане..

Кои са тези вълшебници, намиращи се винаги наоколо и готови всеки момент да се включат в спасителната операция на човешкото тяло, поразено от злокачественото образувание?

Погледнете и преценете колко близко са до всеки от нас:

  1. зеленчуци, плодове и отделни хранителни продукти;
  2. натурални антиканцерогенни вещества.