Настъпление на държавите „И”

Израел: Може би уникалната ваксина?

От броени дни в Израел –в медицински център „Хадасса”-започна последния етап на клиничните изследвания на препарата ImMucin-ваксина, за която създателите се надяват, че може би ще помогне на човека да се справи с рака.

Препаратът има задължението да „протренира” имунната система на човека така, че тя сама да започне да унищожава раковите клетки вътре в себе си. Според интернетизданието Israel21  , ваксината  ImMucin е разработена от израелската фармацевтична компания  Vaxil  Bio Therapeutics и представлява уникален момент в борбата с рака..
По думите на генералния  директор   на компанията Джулиан Леви, ваксината не е в състояние да предотврати появата рака в човешкото тяло, но може да заздрави и укрепи  естествения имунитет на човека. Това ще даде възможности на такава имунна система сама да открива раковите клетки в себе и и също така сама да се пребори с тях. Специално такъв момент може да стане приложението на ваксината веднага след онкологичната операция за отстраняване на раково образувание, и чрез нея да се предотврати  възможен метастазен процес.
Реално раковите клетки надделяват, защото успяват да измамят имунната система, която не може да ги разпознае и им позволява да се развиват в тялото.Това особено е валидно за хората в напреднала възраст, защото с годините силата на имунитета им постепенно отслабва.

На ImMucin се възлагат надеждата, че след завършване на изпитанията при пациенти-доброволци, на фармацевтичния пазар най-после ще се появи лекарство, което няма да допуска тази „измама” на човешката имунна система.

В момента ваксината се тества на пациенти с рак на кръвта. Според Джулиан Леви, ръководената от него компания вече е стартирала и препарата VaxHit, който е ефективен не само при 90 % от видовете рак, но и при туберкулозата.Джулиан Леви уточнява, че ваксината няма никакви странични действия и че тя се приема по същия начин, както обикновените витамини.

Иран: Отрова от змии  и скорпиони  може да лекува рак.

Ирански учени оповестиха, че са създали силно ефективен антираков препарат, изцяло на основата на отрови от змии и скорпиони. Досега са преминали всички предварителни етапи на клиничните изследвания и в този момент изследователския екип очаква разрешението на иранското Министерство на здравеопазването, за да започне приложението му и  на хора.

След десетгодишни клинични изследвания, в които са проведени безкрайно много  опити с отрови от влечуги, комбинацията най-после е постигната-намерена е действената пропорция от органични и неорганични вещества, изработвани в отровните жлези на влечугите. Назад са безкрайните години на проби и грешки, докато се стигне до такова съвместяване между отровите на змии  с дози от цитостатичните отрови на определени видове скорпиони, че да се постигне едновременно и безопасност за човещшкия организъм, и да се унищожават раковите образувания в човешкото тяло.
Следва да се отбележи признанието на учени от много страни , че Иран е достигнал значителни успехи в своя медицински отрасъл.Неотдавна в световните медии премина съобщението, че ирански учени планират да създадат ефективно средство, което ще бъде получено от синтеза на 15 вида противоракови лекарства.Такива видове медикаменти, според министъра на здравеопазването на Иран Марзие Вахид Дастжерди, могат да бъдат синтезирани с използването на високи технологии, с които Иран на този етап  наистина  разполага.

Колкото до новия препарат от змийска и скорпионова отрова, неговите създатели, ръководени от Касем Так Дехкан, приемат като едно от най-големите постижения в борбата с рака в света. Ето как  Касем Дехкан представя на журналистите преминалите етапи на клиничните  изпитания:”Получената формула на препарата позволява  напълно да се унищожават всички злокачествени клетки в човешкия организъм”.

Индия: Ракът се унищожава чрез кръвта на пациента

Екип на индийски учени съобщи, че вече е създал ваксина, способна да пребори рака на гърдата, на яйчниците, на шийката на матката, на щитовидната жлеза и на кръвта.Клиничните изпитания на ваксината върху опитни животни е преминала успешно, започват изпитанията на хора., Методът, по който е получената ваксината, се нарича „Дендритна клетъчна терапия”.

В основата му е използването на имунни клетки от организма на пациента.Учените смятат, че в лабораторни условия могат да  преобразят клетки от кръвта на пациента в дендритни и после да ги върнат обратно в тялото на пациента.

Ръководителят на научния екип, създал този метод, Анил Сури  съобщи, че  клиничните изпитания на хора започват в две страни: в Индия и в САЩ.Първата част преминава в  Раковия институт в град Ченнай в Индия, където  групата от пациентки е с рак на шийката на матката –трети стадий.

Втората част от клиничните изпитания ще се провеждат в Националния онкологичен институт в САЩ-тук обект на приложение ще бъдат жени с напреднал стадий рак на яйчниците.

Испания: Открит е главния раков белтък.

Всеизвестна истина е, че рак се предизвиква от много нарушения в молекулния механизъм на клетките.И учените отдавна търсят причината, която предизвиква този процес-досега се търсеще някакъв главен фактор, предизвикващ процесът „всичко в тялото е позволено”.

Изследователи от Института по биомедицина в Барселона съобщиха, че са открили главния виновник за настъпващите множествени изменения в клетките, които се съпровождат и с поява на раково образувание.

Според тях, този главен виновник е белтъкът СРЕВ4.

При техните безкрайно  много  анализи  между ракови тъкани на панкреаса и мозъка със здрави тъкани от същите органи, те забелязали странна повторяемост-винаги при раковите тъкани  личало присъствието на белтъка  СРЕВ4. Обикновено той изпълнява  функцията на активатор при много матрични РНК/рибонуклеинови киселини/ Проследяването на неговото присъствие в раковите клетки ги довежда до констатацията, че  е достатъчно да се мутира този ген, за да започне ненормалната активация в механизмите на клетките.Например, внезапно се „разбуждат”  гени, които са активни само в периода на ембрионалното развитие на човека.

Според авторите на изследването, достатъчно било силно да се подтисне този СРЕВ4 и  това винаги довеждало до изчезване на раковите клетки до 80 %.При друга серия опити, при активиране на СРЕВ4 винаги следвала появата на белтъците-онкомаркери.

Според испанските изследователи , когато белтъкът СРЕВ4 се активира в човешкото тяло, това може да предизвика верижна реакция на стотици други белтъци, които иначе се намират вътре в  клетките  в спящо състояние.

Макар че изследванията са проведени само върху два вида рак, испанските учени не се съмняват, че и другите видове рак се развиват по същия механизъм- СРЕВ4 е универсален сред видовете клетки.
А сега си представете възможността да се прекрати почти напълно някой от все още непобедените, тъй наречени „смъртоносни видове рак, като се изключи един-единствен ген.
И за да бъде представата ви по-ясна, представям една от снимките от изследването- на фотографията се виждат ясно в тъмен цвят раковите клетки на човешки панкреас- един от  все още най-трудните видове рак.

И си представете, че с малко усилия, 80% от тях за кратко време изчезнат.Това означава 80 % спасение-тоест, живот